fbpx

Tour of Hainan: végre egy szoros befutó – videó

Több részre szakadt a mezőny a Dér Zsolt (Vorarlberg) részvételével zajló Tour of Hainan 8. szakaszán, hátul maradt a toronymagasan leggyorsabb Jakub Mareczko (Wilier-Triestina) is. Megnyílt a lehetőség a többieknek…

A kilencnapos, kiemelt kategóriás körversenyen ma 197 kilométert kellett teljesíteni. A kínai trópusi szigeten ma azzal a heggyel kezdődött a szakasz, amire tegnap a végén feljött a mezőny, ráadásul esett is, több csoportra szakadt a peloton, a legjobb sprinterek hátul maradtak (sajnos Zsolt is), Mareczko-val, Laas-szal, Aberasturival egyetemben.

Videó összefoglaló:

A szökevénycsoportból Zsolt összetett eredményre is hajtó csapattársa, Patrick Schelling tartotta magát legtovább, az utolsó 10 kilométerig.. A tömeghajrára egy “fél” peloton érkezett és az utolsó kilométeren a francia Delko Marseille kezdeményezett, Emils Liepins vezetett is, majdnem a célvonalig. a kulcsszó a majdnem, ugyanis a végén Marco Zanotti (Monkey Town) és Marco Maronese (Bardiani) is belökték elé a bringát.

A magyar versenyző, aki 57. lett 21:55 perc hátránnyal, röviden így értékelte a 8. szakaszt: “A mai nap nehezebb volt mint tegnap. Esett az eső 150 kilométeren, ráadásul azonnal fel kellett menni arra a hegyre, ahol tegnap lejöttünk, és még három hegyihajrá. Az utolsó 40-esig állandóan le-föl, úgyhogy 5 km után már ki tudja, hány mezőny volt, és így a célig… Schelling próbálta menteni ma, ami még menthető, de nem sikerült sajnos hazaérni.”
Eredmények:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo