fbpx

Tízedszer a föld alatt, először cyclocross kerékpárral is: Underworld Kupa No10

A jubileumi 10. Mofém Underworld Kupára került sor szombaton, ami nem csak a kerek évforduló miatt volt érdekes, hanem először rendeztek az esemény keretein belül cyclocross futamot.

A pálya továbbra is egyedülálló, ugyanis pár száz méteren keresztül a Merkapt Sporttelep alatt is húzódó kőbányai pincerendszerben halad. Itt a versenykörülményeket nem számítva is különleges élmény bringázni, hiszen egy szempillantás alatt változik meg a díszlet, a fényviszonyok, a hőmérséklet és a talaj is.

A szokásos 2 kilométeres pálya különösebb technikai kihívásokat nem tartogat a mountain bike kerékpárral indulók számára, persze ez nyilván függ a sebességtől, a pincerendszer rosszabb látási viszonyai között a nedves, csúszós kanyarokban óvatosan kell haladni, idén is többször lebontották a kordonokat, akik túlvállalták magukat.

Évek óta zajlott már a diskurzus, hogy ez a kör cyclocross kerékpárral is érdekes lenne, így a jubileumi futam különlegességét a CX futam adta, ahová korosztálytól függetlenül lehetett nevezni a mountain bike versenyek között. Az MTB és a CX kör között egy rövid, plusz 3 kanyart és két huplit tartalmazó kitérő, valamint egy dupla akadály jelentette a különbséget, így azt továbbra is nehéz megmondani, melyik kerékpár gyorsabb a pályán.

Voltak, akik CX és MTB futamra is neveztek, egymás után két egyórás versenyt teljesítve, a 2. MTB futamot nyerő Gérnyi Balázson, Darányi Bencén és Forintos Norberten kívül ki kell emelni a háromszoros cyclocross-bajnok Búr Zsolt nevét, aki egymás után megnyerte a cyclocross versenyt és a 4. MTB futamot. A köridők a cross pálya nehezítései miatt nyilván az MTB-futamokon voltak gyorsabbak, de érzésre bizonyos tekerős részeken jobban haladt a cx-gép, máshol pedig a mountain bike.

Reméljük a szervezők továbbra is megtartják idei jó szokásuk és a mountain bike verseny mellett a CX-futam is marad a programban. További érdekesség lehetne, ha teljesen ugyanazon a pályán lehetne kipróbálni, hogy melyik kerékpár a gyorsabb…

Eredménylisták a verseny oldalán IDE KATTINTVA.

Fotók: Bak Ferenc

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo