fbpx

Szombaton Csillebércen takarítottunk, vasárnap a Hármashatár-hegyen vár az erdő! – frissítve

Örömmel számolhatunk be róla, hogy az erdészet munkáját segítő önkéntesek részéről is elkezdődött a jégkár nyomainak eltakarítása, Csillebércen már szombaton dolgoztak az önkéntesek, vasárnap pedig a Hármashatár-hegyre várják azokat, akik szeretnék megtisztítani az erdei ösvényeket!

Csonka lobkoronaszint és szaporodó kupacok a talajon Csillebércen

Csonka lobkoronaszint és szaporodó kupacok a talajon Csillebércen

Szombaton Csillebércen már ideális körülmények között – gyakorlatilag száraz talajon, az évszakhoz képest enyhe időben – történt a letört ágak feldarabolása és rakásokba rendezése, hogy az erdészet gépei később fel tudják dolgozni azokat. Sajnos a lombkoronaszint szívszorító látványt nyújtott, de reméljük, a természet elvégzi majd, ami tőle telik, mi csak annyit tehetünk, hogy minden segítséget megadunk hozzá.

Vasárnap, azaz a mai napon – fontos kiemelni, hogy szintén a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel egyeztetett eseményen – a Hármashatár-hegyre várnak önkénteseket, hogy tisztítsák a Panoráma-kör egy részét. Információkat Facebook csoportunkban érdemes keresni: https://www.facebook.com/groups/kerekparosokazosvenyekert/ A mai munkálatokhoz létrehozott esemény pedig ide kattintva található.

“Természetesen nem arról van szó, hogy a 100 éves bükköket húzzuk majd le az utakról. Ha a letört ágakat elhúzzuk az ösvényekről,ha a kidölt fákat legallyazzuk, megkönnyítjük az Erdészek munkáját. A jelzett turista utakkal kezdjük a munkát.”

Frissítés: Sajnos vasárnap délelőtt kiderült, hogy a Hármashatár-hegyre tervezett takarítás a kapott információk ellenére nem került hivatalosan egyeztetésre az erdészettel, amit a Pilisi Parkerdő Zrt. képviselője jelzett számunkra, aki követi a Facebook-csoportban létrehozott eseményeket. Innentől csak olyan kármentesítési eseményt, hírt fogunk jóváhagyni amit az erdészet részéről is jóváhagynak. Bármennyire is nemes az ügy, nem lehet csak úgy motorosfűrészekkel kivonulni bárhová.

A megértéseteket köszönjük!

Önkéntesek segítik a helyreállítást

Önkéntesek segítik a helyreállítást

A ruházattal kapcsolatban: érdemes hasonlóan rétegesen, de melegebben öltözködni, mint sportoláshoz, ugyanis hasonlóan bele lehet izzadni a munkába, mint sporttevékenység közben. A felsőruházatot pedig célszerű olyan darabokból összeállítani, amit nem sajnálunk, ha koszolódik vagy szakad. A tegnapi idő alapján a bakancs is elég, de később, sáros, havas talajon a gumicsizma is elkél, Munkavédelmi kesztyűvel mindenkinek érdemes készülni, valamint olyan szerszámmal, metszőolló, fűrész stb., amit biztonsággal kezelni is tud.

Fontos még megjegyezni, hogy utóbbiak is Erdészettel egyeztetett események, saját szakállára a balesetveszély miatt senki ne induljon takarítani. Információk a látogatható területekről és a jelenlegi helyzetről korábbi cikkünkben olvashatók.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo