fbpx

Szenzációs eredmény: Vas Blanka 4. lett a Cyclo-cross Világkupa Tabori futamán!

A Cyclo-cross Világkupa 1. futamán ismét óriási eredmény született, Vas Blanka az elit nők futamában a 4. helyet szerezte meg és legjobb U23-asként az U23-as VK ranglista élére ugrott. A nőknél Lucinda Brand végzett az első helyen, míg a férfiaknál Michael Vanthourenhout volt a legjobb.

A magyar szurkolók mind óriási izgalommal várták a Cyclo-cross Világkupa első futamát, – amit a csehországi Taborban rendeztek meg – hiszen hazánk legjobb cyclo-cross női versenyzője is ott volt a rajtban, ráadásul nem is teljesen esélytelenül. Vas Blanka már idén többször bizonyította, hogy világ legjobbjai között is megállja a helyét, ezért a világkupán is joggal az első 10-be várhattuk.

A nők rajtja egy bukással indult, – ezért is fontos, hogy elölről rajtoljon az ember – szerencsére Blankát nem érte emiatt hátrány és el tudott menni a 7 fős élbollyal. A harmadik körben Lucinda Brand váltott ritmust és hagyta ott a többieket, melynek következében szétesett a boly. Ceylin del Carmen Alvarado vette üldözőbe Brandot és egy nehéz menet után fel is zárkózott rá, míg a harmadik helyért egy 3 fős csoport alakult ki, melyben benne volt Vas Blanka is Annemarie Worst és Denise Betsema mellett. Brand és Alvarado nem sokáig haladt együtt ugyanis a 4. körben Brand végleg leszakította honfitársát, míg az üldözők nem bírtak egymással egészen az utolsó körig, amikor Betsema és Blanka szabadultak meg Worsttól ezzel már csak kétesélyessé téve a 3. helyért való küzdelmet. Együtt érkezett a két versenyző a célegyenesbe, de a magyar lány már nem bírta a sprintet a hollanddal és végül lemaradt a dobogóról a 4. helyet megszerezve. Természetesen ez már egy óriási eredmény, nem sokan hitték, hogy valaha fog magyar versenyző ilyen jó helyen végezni egy Cyclo-cross világkupa futamon… És mivel Vas Blanka lett a legjobb U23-as, így az U23-as világkupa ranglistát is vezeti.

Az elit nők végeredménye:

1 Lucinda Brand (Ned) Telenet Baloise Lions 0:53:43
2 Ceylin del Carmen Alvarado (Ned) Alpecin-Fenix 0:00:24
3 Denise Betsema (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:32
4 Kata Blanka Vas (Hun)
5 Annemarie Worst (Ned) 777 0:00:50
6 Puck Pieterse (Ned) Alpecin-Fenix 0:01:22
7 Laura Verdonschot (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:01:31
8 Alice Maria Arzuffi (Ita) 777
9 Anna Kay (GBr) Starcasino CX Team 0:01:45
10 Yara Kastelijn (Ned) Credishop-Fristads 0:01:53

 

A férfiak versenye magyar szemszögből nem tartogatott ennyi izgalmat, talán a legnagyobb kérdés az volt, hogy Wout Van Aert képes lesz arra a teljesítményben ebben a szakágban mint két évvel ezelőtt vagy Iserbyt, esetleg Vanthourenhout nyeri a versenyt. Az első 4 körben egy nagyobb boly haladt együtt, köztük a fent említett 3 versenyzővel, majd az ötödik körben Vanthourenhout indított támadást és távolodott el a többiektől. Van Aert vállalta magára a vezetést, majd egy körrel később Iserbyt indított és ért fel egyedül a szökevényre. Elöl Vanthourenhout és Iserbyt haladtak együtt, akiket Van Aert és Toon Aerts üldöztek. Az utolsó körben Vanthourenhout hagyta ott Iserbytet, Van Aert pedig Aertsot, amivel végül kialakult a végső sorrend, Vanthourenhout nyert, Iserbyt lett a második, míg a harmadik helyet Van Aert szerezte meg.

Az elit férfiak végeredménye:

1 Michael Vanthourenhout (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 1:02:43
2 Eli Iserbyt (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:05
3 Wout Van Aert (Bel) Jumbo-Visma 0:00:12
4 Toon Aerts (Bel) Telenet Baloise Lions 0:00:18
5 Lars van der Haar (Ned) Telenet Baloise Lions 0:00:21
6 Corne van Kessel (Ned) Tormans Cyclo Cross Team 0:00:51
7 Quinten Hermans (Bel) Tormans Cyclo Cross Team 0:01:01
8 Daan Soete (Bel) Group Hens-Maes Containers 0:01:05
9 Kevin Kuhn (Swi) Tormans Cyclo Cross Team 0:01:27
10 Diether Sweeck (Bel) Credishop-Fristads 0:01:42

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo