fbpx

Szenzációs eredmény Belgiumból! – Vas Kata Blanka dobogón

Az Azencross Loenhout belga nemzetközi cyclocross versenyen állt ma rajthoz Vas Kata Blanka (Merida Team CST) és Vas Balázs (YCT Demer & Dijle), ahol az először rendezett junior női futamban Blanka a 3. helyet szerezte meg.

Fotó: Schöff Gergely

A Vas testvérek belgiumi eredményeit folyamatosan követjük, a Namur-i, és a Zolder-i cyclocross világkupa után, 28-án az Azencross Loenhout C1-es UCI DVV Trophy versenyen álltak rajthoz, melynek a különlegessége az volt, hogy idén először rendeztek az U19-es lányoknak futamot. Így Vas Kata Blanka az eddigiekkel ellentétben végre a saját korosztályával versenyezhetett, nem a felnőtt mezőnyben kellett megmérettetnie magát, a lehetőséggel élt és a 3. helyet szerezte meg a versenyen. Balázs az U23-as kategóriában indult, ahol a 37. helyen ért célba.

Fotó: Schöff Gergely

A versenyen történtekről Vas Péter így számolt be:

“Podium finish for Hungary in Belgian Cyclocross!

Ma Loenhout-ba látogattunk, az Azencross DVV Trofee C1-es ciklokrossz versenyére. Amint korábban már írtam, ez volt az első nemzetközi ciklokrossz verseny, ahol külön junior női futamot indítottak.
10:00. Rajt. -2 fok, a pálya teljesen lefagyva. Blanka pedig kisebb bizonytalankodás után az élre áll, nem vacakol. Az első kör végére 10mp előny! Második körben már a holland Sofie van Rooijen érkezik elsőként a depóhoz, Blanka második helyen. Aztán kifordulva az aszfaltra Blanka arcon vette be a kanyart … sajnos a bukta gyakori vendég a ciklokrosszban, így Blanka sem búslakodott soká, ment a többiek után, immáron a 4. helyen. Aztán 3. hely és üldözi keményen Harriet Harndent, aki már jó ismerős a monti versenyek világából is. Végül majdnem, de így is örülünk, dobogós helyezés Belgiumban! Nagy szó ez… egy boldog apukának

Fotó: Schöff Gergely

12:00 Rajt. Férfi U23 és Balázs. Már csak nulla fok. Féltem ettől egy kicsit, mert Balázs nagyon szidta a pályát tegnap. Így nem jó, úgy nem jó, meggyűlt a baja a 4 árokkal a pályán. Aztán csak néztünk ma, milyen szépen ugratta őket! 40-45. pozícióban haladt a 79 fős mezőnyben, és az első körben összeszedett 1 perces hátránya nem is nagyon nőtt a körök során. Ahogy olvadt a jég, egyre technikásabb lett a pálya, Balázs is szépen jött föl, végül 37. hely, 2:19 hátrány, ezt biztonsággal könyvelhetjük el Balázs idei legjobb eredményének a ciklokrossz szakágban!
Holnapután Diegem, a híres lámpafényes, esti verseny, ahol Blanka és Balázs is a felnőtt mezőnyben indul.”
 

Fotó: Schöff Gergely

A belga téli szünet versenyprogjamja:
December 23. Namur (világkupa)
December 26. Heusden-Zolder (világkupa)
December 28. Azencross Loenhout UCI C1 (DVV Trofee)
December 30. Diegem UCI C1 (Superprestige Diegem)
Január 1. GP Sven Nys Baal UCI C1 (DVV Trofee)

Fotó: Schöff Gergely

A kiváló képeket köszönjük Schöff Gergelynek!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo