fbpx

Spyral Performance Alu 2-utas minipumpa

Amennyiben kisméretű, modern és hatékony pumpát keresünk – főképp megfizethető áron – a Spyral márkanév alatt forgalmazott modellek mindenképpen figyelmet érdemelnek. A Performance Alu „kétutas“ minipumpa az út során óhatatlanul előforduló defektek kijavítását teszi egyszerűbbé és gyorsabbá.

Kerékpárosként előbb vagy utóbb defektet szenvedünk. Ez törvényszerű, de ha előre felkészülünk erre az eshetőségre, a probléma megoldható. A lényeg: mindig legyen nálunk hordozható kerékpáros pumpa és póttömlő. Ha csak szökőévenként egyszer kerül elő a zsebből, akkor is megérte hurcolni! Az ideális hordozható pumpa a lehető legkisebb, legkönnyebb, amely még biztosítja a hatékony működést, a kerék belátható időn belüli felpumpálását.

Nyomásmérővel ellátott minipumpa 2-utas mechnikával…

Népszerű hazai kerékpáros kiegészítő márkánk most bemutatott pumpamodellje a hordozhatóság és a teljesítmény ideális kompromisszumát biztosítja. A Spyral Performance Alu 2 a fenti kívánalmak megfelel, bár nem zsebméretű, kellően kompakt “útitárs”. Felszerelhetjük a kerékpárvázra, betehetjük a táskába, esetleg hordhatjuk a mezzsebben is – talán még éppen elfér. (Vásárláskor próbáljuk ki, hogy valóban praktikus-e ez a megoldás!) Teljesítménye – döntően a 2-utas mechanikának köszönhetően – már a nagyobb pumpatípusokat idézi, a megbízhatóság, a pontos illeszkedés és az alacsony tömeg érdekében döntően alumínium felépítést kapott. Működésének kulcsa a mindkét irányú mozdulatra (nyomásra és húzásra) történő légszállítás, így viszonylag kevés mozdulattal, de hozzávetőleg ugyanannyi energia árán biztosítja a menetkész guminyomást. Akár 7 bar nyomás is elérhető vele, de ehhez már rendesen meg kell dolgozni: szerencsére a legtöbb esetben nincs is szükség ekkora guminyomásra.

A mindkét irányban “fújó” működés kevesebb pumpáló mozdulatot igényel…

A praktikus használat érdekében pumpa nyele 90 fokban kihajtható. A Performance Alu használható mind szingó-, mind autószeleppel, az átalakítás egyszerű mozdulatot igényel, mindössze a szelepzáródást kell megfordítani. A tervezők számos hasznos megoldást alkalmaztak, ezzel növelve a pumpa megbízhatóságát és funkcionalitását. Ilyen például a szelepcsatlakozás mögött elhelyezett nyomásmérő, illetve a szelepzáródás biztosítókart kapott, megakadályozva a levegő megszökését pumpálás közben.

Az alumínium pumpatest és dugattyúrúd az alacsony tömeg mellett a hosszú élettartamot is szolgálja. A fejlett mechanika lehetővé teszi, hogy a Spyral Performance Alu segítségével gyorsan elvégezhessük a defektszerelés utolsó momentumát – a kerék felpumpálását. Ebben az árfekvésben nyomásmérős, igényes felépítésű, 2-utas pumpát nemigen találunk a hazai piacon, így a Performance Alu beszerzése nyugodt szívvel ajánlható.

A nyomásmérő felső szelepállás mellett jól leolvasható…

Jellemzők:
kétutas mechanikát alkalmazó hordozható pumpa
ötvözött alumínium pumpatest és nyomórúd
integrált nyomásmérő
7 Bar maximális nyomás
90 fokban kihajtható, ergonomikus gumírozott markolat
hatékony működés
mindkét szelep típussal kompatibilis
hevederrel kiegészített vázkonzol (tartozék)

Hossz: 255/405 mm
Tömeg: 131 g
Felszerelhetőség: hevederrel kiegészített konzol (tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 3
Minőség: 3
Ár/érték: 4

Ajánlott fogyasztói ár: 5600 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Ebben az árfekvésben nyomásmérős, 2-utas pumpát nemigen találunk a hazai piacon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo