fbpx

Rózsaszínű reggeli: újabb Giro kezdődik, Pantanival…

Semmi nem dőlt még el az összetettben, s tulajdonképpen a hétvégén kerül sor az első két olyan hegyi szakaszra, ahol komoly időkülönbség is kialakulhat a legjobbak között.

A hétvége a Pantani-emlékszakaszoké

A hétvége a Pantani-emlékszakaszoké

Megérkezünk a nagyobb hegyek közé, és megkezdjük a harmadik hetet, ami mindenkire máshogy hat regenerálódás és a fáradtság szempontjából. Azt hiszem, holnaptól egy másik Giro kezdődik – mondta a korábbi rózsaszínű trikós Cadel Evans a tegnapi lazára vett szakasz után. Az ausztrálnak igaza van, a szombat és a vasárnap a Pantani-emlékszakaszoké, majd a pihenőnap után következik a peloton „mennyekbe menetele” (legalábbis 2700 m fölé), hegyi időfutam és a további meredek hegyóriások, csattanóként a Zoncolannal…

Ha már regenerálódás, Ivan Basso receptje: besötétíteni, kamilla és jó zene

Ha már regenerálódás, Ivan Basso receptje: besötétíteni, kamilla és jó zene

Nem az fog dönteni, hogy per pillanat kinek van fél vagy másfél perc előnye a másikkal szemben, hanem az, hogy ki lesz a legjobb formában a harmadik héten. És ezzel kapcsolatban még akkor is nehéz jósolni, hogy ha látjuk Rigoberto Uran kiegyensúlyozott teljesítményét, vagy ha kaptunk ízelítőt belőle, hogy milyen könnyedén hajt a meredeken Domenico Pozzovivo, vagy éppen észre vehettük Nairo Quintana mozgásán, hogy valami nincs rendben nála…

Uran elégedett lehet

Uran elégedett lehet

A Movistar kolumbiai kapitánya egyébként az utóbbi napokban maga is elismerte betegségét, az időfutam után konkrétan azt nyilatkozta, hogy alig kapott levegőt, az antibiotikumok legyengítették, s tegnap is a torkára panaszkodott: “Még mindig fáj a torkom egy vírusos megbetegedéstől, a tüdőm sem működik még rendesen, ami továbbra is nagyban befolyásolja a teljesítményem. Nehéz napokon vagyok túl.”

Kérdés, hogy túllendül-e a betegségen Quintana, ha igen, még mindig bőven lesz lehetősége a rózsaszínű trikóért küzdeni. Per pillanat úgy tűnik, ehhez Urant és Pozzovivót kell elsősorban megverni, előbbi a rá jellemző lazasággal kezeli a dolgokat, és már azzal is elégedett, ami eddig történt:

Rigo-láz - már a rózsaszínű pólók is elkészültek...

Rigo-láz – már a rózsaszínű pólók is elkészültek…

Első kolumbiaiként felvenni a rózsaszínű trikót a Girón nagyon sokat jelent nekem, mert nagyon nagyra tartom ezt a versenyt. De még sok nap, sok szakasz van hátra, és a Girón bármikor történhet valami váratlan. Természetesen a tegnapi időfutam után előnyben vagyok az összetettben, elégedett vagyok, hogy jól állok. Tavaly főleg a kronók döntötték el a nagy körversenyeket, aki nyerni akar, az időfutamon és a hegyen is jól kell mennie. De ott van Pozzovivo, Quintana, Majka, Evans, akik még beleszólnak a versenybe. Az előnyöm komolynak is tűnhet, de nagyon kevés, ha azt nézzük, milyen szakaszok jönnek, és milyen erősek az ellenfelek.

Rózsaszínű reggeli: “Nyertem én már időfutam OB-t is”

Rózsaszínű reggeli: Bruce Willis is megirigyelhetné…

Giro d’Italia-jegyzet: a további esélyekről a félidőhöz közeledve

Rózsaszínű reggeli: Megnyerheti-e a Girót Cadel Evans?

Rózsaszínű reggeli: kárjelentés és egy kérdés: „Várni vagy nem várni?”

Rózsaszínű reggeli: amikor a versenyzőknek már tele van a hócipője – jegyzet

Giro-jegyzet 1. – esélylatolgatás a rajt előtt

Giro d’Italia 2014: rajtlista, kik lehetnek a főszereplők?

A 2014-es Giro d’Italia útvonala: szakaszok, adatok, elemzés

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo