fbpx

Rohan Dennis csak BMC-vel tud nyerni? – Az időfutam-világbajnok ismét veszített az ausztrál OB-n

A 2020-as ausztrál időfutam országos bajnokságon az előző évhez hasonlóan Luke Durbridge nyert megelőzve a világbajnoki cím védőjét Rohan Dennist. A nőknél Sarah Gigante ismételten megmutatta, hogy vele komolyan számolni kell még a jövőben.

Tűzvész ide vagy oda, Ausztráliában mindig január elején rendezik az országúti országos bajnokságokat egy 5 napos kerékpáros rendezvény keretein belül. Január 8-án, szerdán az időfutam menők csatájára került sor, ami ebben az országban mindig több szempontból különleges. Egyrészt a férfiaknál és a nőknél is vannak olyan versenyzők, akik a világelithez tartoznak, elég csak a regnáló férfi időfutam-világbajnokra, Rohan Dennisre gondolni, másrészt mivel a déli kontinensen fordítva vannak az évszakok, mint Európában és a kerékpározás egy egyértelműen európai sport, így kérdéses, hogy szezonon kívül ki milyen formában van és kit mennyire érdekel hazája országos bajnoki címe.

Fotó: Cycling Australia

A nőknél ismét meglepetés született, a 2019-es mezőnyverseny győztese, a még csak 19 éves Sarah Gigante volt a leggyorsabb, aki hiába viselte tavaly egész évben az ausztrál bajnoki trikót, idén sem számított top esélyesnek időfutamban. Ennek ellenére megverte a worldtour menőket, és 2020-ban megszerezte az időfutambajnoki mezt. Hétvégén a mezőnyversenyen valószínűleg nem fogják úgy elengedni a Mitchelton-Scott versenyzői, mint tavaly.

Fotó: Cycling Australia

A férfiak versenye 2019-hez hasonlóan Rohan Dennis és Luke Durbridge csatájáról szólt, tavaly nagyon zokon vette a világbajnok Rohan Dennis, hogy kikapott, és a kerékpárját hibáztatta, ami vagy igaz vagy nem, és lehet részben ez vezetett ahhoz, hogy a csapata az év közben szerződést bontott vele. Viszont ősszel az időfutam VB-re az ausztrál szövetségtől kapott egy olyan BMC-t, amivel előző évben is nyert és ismét megszerezte a világbajnoki címet. Szezon végén a Team Ineoshoz írt alá, ahol Pinarello kerékpárokat használnak, és egy ilyen kerékpár nyergében vágott neki a 2020-as ausztrál OB-nak. A verseny nagyon szoros volt Dennis és Durbridge között, féltávnál gyakorlatilag azonos idővel álltak, de végül a címvédő Luke Durbridge 18 mp-et adott a világbajnoknak.
Ha rosszmájúak szeretnénk lenni akkor feltehetnénk a kérdést, hogy a Pinarello volt Dennis alatt lassú (ami mások alatt egyébként elég eredményes kerékpár) vagy most a világbajnok nem volt elég erős?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo