fbpx

PRO Team HP minipumpa

A PRO Team HP a kerékpáros minipumpák között egy igazi ékszer, a dizájnra különösen figyelő országútisok kötelező kelléke. A megjelenés mellett a tömege is igazán baráti, mindössze 84 grammot nyom és a gyári adat szerint 11 bar maximális nyomásra képes.

A PRO Team HP a megjelenésében egy nem mindennapi minipumpa, a letisztult formavilágának köszönhetően a legtöbb országútis biztosan szívesen tenné a zsebébe vagy kulacstartó mellé a konzoljára. A pumpatest alumíniumból készült és szinte minden eleme alumínium, ami garancia a strapabíróságra. Az anyaghasználat és a tervezés a mérnököket dicséri, mert mindössze 84 grammot nyom ez a pumpa a mérlegünkön.

A tömlő a pumpa belsejében található, amit onnan kivéve bármilyen szeleptípusra rá tudunk csavarni, de országúti minipumpaként jellemzően mindenki a szingó/presta szelepekhez fogja használni. A tömlős megoldás kényelmesebbé teszi a pumpálást, mindamellett védi a szelepet a véletlen sérülésektől. A gyári adat szerint 11 bar a PRO Team HP maximális nyomása, amivel bármilyen országúti kerékpár gumiját fel tudjuk fújni, sőt még szingókat is, de mindenképpen érdemes elolvasni a teszteredményeinket lejjebb.

Kapunk hozzá vázkonzolt is, így a zsebünkön kívül a vázon is magunkkal tudjuk vinni és mindenki láthatja, hogy milyen dizájnos minipumpánk van.

 

Teszt tapasztalatok:

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása
– A tesztelt minipumpák között a legkisebb mennyiségű levegőt fújta ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 0,3 bart fújt.
– 5,5 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de 6 barnál már nehéz lett és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás egy szélesebb gumis országútiba elegendő és keskenyebb gumi esetén is le vele haladni).
– Stabilan tartotta a feje a szelepet, jó fejmegoldás
– 5,5 bar fölött már kicsit melegedett.

Összegzés:

Országúti kerékpárokhoz tervezett “a dizájn mindenek felett” minipumpa, ipari műremek. Egyszerre kevés levegőt fúj ezért csak keskeny gumis kerékpárokhoz ajánlott. A pumpálás könnyű vele, de cserébe továbbtart, mint egy átlagos pumpával. Az országúti gumikat fel lehet fújni vele annyira, hogy defekt esetén is tovább tudjunk velük menni.

Ajánlott fogyasztói ár: 23 590 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo