fbpx

PRO CNC+ Hose minipumpa

A PRO CNC+ Hose a Shimano magas technika színvonal iránti elkötelezettségét ülteti átr a kerékpáros pumpák világába. A PRO fejlesztőbrigád kiváló alapanyagokat és számos fejlett megoldást préselt bele eme rendkívül kis méretű, már-már ékszerjellegű pumpamodellbe. Hordozhatjuk simán a mezzsebben, de a mellékelt konzolba rögzítve akár kerékpárunk ékköve lehet!

A “japán óriás” leányvállalataként a holland székhelyű PRO a kerékpáros kiegészítők széles palettáját biztosítja az igényes kerékpárosok számára. A pumpák fejlesztésére az utóbbi években egyre több figyelmet fektetnek, immár számos kiváló mini- és műhelypumpa áll a minőség és technikai színvonal iránt elkötelezett bicajosok rendelkezésére. A jelen bemutatóban szereplő PRO CNC+ Hose minipumpa a típus egyik fő hiányosságát – az ergonómiát kedvezőtlenül befolyásoló fix szelepcsatlakoztatást – orvosolja.

Kompakt méret, akár mezzsebben is simán hordozható…

Feltételezhető, hogy mindenki számára okozott már fejfájást a minipumpák szokványos szelepcsatlakozása. A fő gond, hogy a pumpa működtetése óhatatlanul ide-oda mozgatja a szelepcsonkot. Ez akár a szelep sérüléséhez vezethet, de maga a pumpa működtetése sem éppen ergonomikus ebben a formában. A PRO CNC+ Hose a problémát egy huszárvágással megoldja: a pumpatestből kihúzható rugalmas tömlő „nagyágyúvá” varázsolja az aprócska eszközt. Használata így megfelelően ergonomikus, biztonságos és hatékony. A kihúzható tömlő Presta- és Schrader-kompatibilis, mindkét szeleptípust szétszerelés vagy megfordítás nélkül fogadja. Ha nem csatlakoztatjuk a tömlőt, a pumpán elhelyezett Presta szelepcsatalakozás önmagában is alkalmazható.

A PRO ezt a fontos technikai vívmányt egészíti ki könnyű és pontos CNC-megmunkálású 6061-alumíniumötvözetből készült pumpatesttel és az ugyancsak elsőrangú alapanyagból készült precíziós belső mechanikával. Ez utóbbi biztosítja a mérethez képest meglepően hatékony működést – már ami a 26 cm2-es dugattyútérfogat esetében fizikailag lehetséges. Habár több száz mozdulat árán a keréknyomás akár 8 Bar is lehet, a legtöbb kerékpárhoz és kerékpáros termethez alkalmas 6 Bar már elfogadhatóbb erőfeszítéssel biztosítható.

A tömlő tehát a pumpa belsejében “utazik”, azaz nem koszolódik, minden esetben működésre kész. Külön figyelmesség a holland tervezők részéről a pumpavégen lévő gumisapka, amely tökéletesen szigetel. A különböző szeleptípusokhoz való csatlakoztatás sem lehetne egyszerűbb: a tömlő egyik végén szingó, a másikon autós szelep található, ez szerint kell a “vezetéket” a pumpatestbe csavarni.
[divider scroll_text=””]

Tömlővel vagy anélkül egyaránt hatékony működést biztosít…

És még itt sincs vége a fifikás technikai megoldásoknak: a markolat zárása mágneses, így a kerékpáron zötykölődve sem mozog, zörög, mellesleg a kosz ellen is véd. A tetszetős anodizált alumínium felületkezelés már csak hab a tortán. Habár egy út menti defektszerelésre tervezett eszköz esetében kissé furcsán hangzik: a PRO CNC+ Hose minipumpát tényleg öröm kézbe venni, működtetni. Ez nem sok bicajos pumpa mondhatja el magáról!

Jellemzők:
magas minőségi és technikai szintet képviselő “tömlős” minipumpa
CNC-megmunkált 6061 alumínium pumpatest
precíziós mechanika
finom dugattyúmozgás
gumitömítés mind a szelepvégződésen, mind a tömlőnyíláson
mágneses záródású markolat
8 Bar nyomás
vázkonzol a rögzítéshez
anodizált fekete kivitel

Hossz: 185/310 mm
Tömeg: 113 g
Felszerelhetőség: vázra vagy praktikusan mezzsebben

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 4
Minőség: 5
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 15990 Ft.

A PRO kerékpáros kiegészítőkről bővebb információ weboldalukon található, itthon a PRO termékeket a forgalmazó partnerboltok nyújtanak felvilágosítást.

Tényleg öröm kézbe venni, működtetni!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo