fbpx

Öt „nagy hal” vallott Armstrong ellen? – újabb fejlemények

További fejleményekről számolhatunk be Lance Armstrong doppingügyében, melyet az idei Tour de France-ra időzített az Egyesült Államok Antidopping Ügynöksége (USADA), továbbra is szisztematikus doppingolással vádolva a texasit és sikerkovácsát, Johan Bruyneel csapatvezetőt, aki saját döntése alapján távol is maradt az idei Tour-tól.

Már tegnap megjelent a holland Telesport napilapban, hogy meg nem nevezett források szerint a hétszeres Tour de France győztes öt korábbi csapattárasa (akiket jelenleg is a Tour karavánban találhatunk), George Hincapie (BMC), Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step), Christian Vande Velde és Dave Zabriskie (Garmin Sharp) valamint a Garmin menedzsere, Jonathan Vaughters is Armstrong ellen vallott.

Vaughters kérdések kereszttűzében

A Telesport állítása szerint elismerték a tiltott szerek használatát a múltban és hat hónapos eltiltásra számíthatnak a Vuelta a Espana végétől datálva. A megnevezett versenyzők nem kommentálták a holland lap állítását, ellenben Jonathan Vaughters twitter-oldalán így reagált:

„A Slipstream Sport (A Garmin csapatát üzemeltető alapítvány) egyetlen versenyzője sem kapott 6 hónapos eltiltást, sem ma, sem jövőbeni dátumra vonatkoztatva.”

Jonathan Vaughters

Vaughters egyébként jelenleg a doppingellenes küzdelem egyik élharcosa a kerékpársportban, akit korábban elismerte, hogy hibázott versenyzői pályafutása során, de missziójának tekinti a sport megtisztítását, és ennek megfelelően csapatában jó néhány éve a legszigorúbb antidopping politikát követi. Később közleményt adott ki, melyben a Slipstream Sport elkötelezettségét erősíti meg a doppingellenes küzdelemben, cáfolja az eltiltásról szóló információkat és közli, hogy csapata most kizárólag a Tour de France-ra koncentrál. Azt azonban tudomásunk szerint eddig egy szóval sem cáfolta semmilyen fórumon, hogy vallottak Armstrong ügyében.

Hincapie és Vande Velde a mezőnyben

Amennyiben van alapja a Telesport állításainak, nehéz helyzetbe kerülhet Armstrong, hiszen a fent nevezett versenyzők és Vaughters sokkal hitelesebb tanúk, mint korábban Floyd Landis vagy Tyler Hamilton, akik szintén egy csapatban tekertek a „Főnökkel”. Érdekes párhuzam – s egyben ez tény – hogy az amerikai versenyzők, Leipheimer, Zabriskie, Vande Velde és Hincapie lemondták az amerikai válogatottban való szereplést az Olimpián.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások