fbpx

Orosz és dán arany a junioroknál időfutamban az Országúti VB-n, Szijártó Zétény 46., Mészáros Bence 57.

Az U19-es nőknél az orosz Alena Ivanchenko, az U19-es férfiaknál pedig a dán Gustav Wang győzelmével zárultak az egyéni időfutamok az Országúti Világbajnokságon. A férfiaknál két magyar versenyző is volt, Szijártó Zétény a 46., Mészáros Bence az 57. helyen végzett.

Hétfőn rendezték az U19-es versenyzők időfutamait a belgiumi Országúti Világbajnokságon, a nőkre 19,4 km, a férfiakra 22,3 km várt a szinte sík pályán. A nőknél a két héttel ezelőtt EB-t nyerő orosz Alena Ivanchenko legnagyobb kihívója a brit Zoe Backstedt (aki a híres svéd kerékpáros Magnus Backstedt lánya, és a nővére már profi versenyző) volt, de az orosz ismét nem talált legyőzőre és a brit lány csak a második helyet tudta megszerezni. Harmadikként a német Antonia Niedermaier végzett. Ebben a kategóriában magyar induló nem volt.

Az U19-es férfiak versenyén az U23-as kategóriához hasonlóan dán aranyérem született, Gustav Wang 20 másodperccel verte a brit Joshua Tarlingot és 29-cel a belga Alec Segaertet. Érdekesség, hogy a belga éppen el tudta csípni a dobogót, mert egy másik dán versenyző, Carl-Frederik Bevort 1 másodpercen belül volt hozzá képest.

Ebben a futamban két magyar induló is volt, Szijártó Zétény 2 p 17 mp hátránnyal a 46., Mészáros Bence 2 p 33 mp hátránnyal az 57. helyen végzett.

Kezdődik az Országúti Világbajnokság! – Program és magyar indulók

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo