fbpx

Olimpiai Cross versennyel kezdik programsorozatukat az ózdiak

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén augusztusban sem maradnak hegyikerékpáros verseny nélkül az északi régió bringásai, mivel az Ózdi Kerékpáros Egyesület augusztus 24-én újfent megrendezi a III. Ózd Kupa névre keresztelt XCO versenyét.

A belga Wouter Cleppe első Magyarországon szerzett győzelmének örülhetett tavaly - fotó: Molnár Tibor

A belga Wouter Cleppe első Magyarországon szerzett győzelmének örülhetett tavaly – fotó: Molnár Tibor

Az elmúlt két évben Magyar Kupa pontokért versenyezhettek a borsodi városban a szakág képviselői, de az idei évben a klub vezetése úgy döntött, hogy nem pályáznak a Magyar Kupa státuszra, így most a sorozattól különállva rendezik meg szokásosnak mondható versenyüket. A bringás esemény helyszínéül a város frekventált területén található Bíben-völgy szolgál, ahol 3,5km hosszan és körönként 150m szintet tartalmazva kanyarog a pálya, amit rövid mászások és gyors lejtők egymásutánja jellemez, így egy klasszikus XCO versenyen vehetnek részt az Ózdra látogatók. A szervezők újításként a megye bringásai között külön bajnokokat avatnak minden kategóriában, ahol erre az alkalomra gyártott egyedi megjelenésű „Borsod MTB Bajnoka 2014” felirattal ellátott technikai pólót ölthetnek magukra a győztesek!

Kép2
A III. Ózd Kupa megszervezése után nem sok idejük marad fellélegezni az ÓKE tagjainak, hiszen fontos fogaskerekei az Önkormányzat és a város három sportegyesületének a Fiedler Ottó SE-nek, az ÓKE-nak és a Teknőc Futó Club-nak az összefogásával életre hívott triatlon versenynek, ami szeptember 7-én IV. alkalommal kerül megrendezésre a városi Strandon. A tagság feladata nem más, mint a bringás szám zökkenőmentes lebonyolítása.

Végül az év végéhez közeledve november 2-án immáron az V. SuperCross sorozat második fordulóján versenyezhetnek ismét Ózdon a cyclo-cross kedvelői.

Részletes versenykiírás és nevezési lehetőség az egyesület weboldalán a www.ozdike.hu oldalon érhető el!

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo