fbpx

Nevek, adatok és részletek a Rabobank doppingprogramjáról Thomas Dekker-től

A holland Thomas Dekker, aki a múlt héten nyilatkozott a Rabobank csapatában folyó doppingolásról, ma közleményben erősítette meg, hogy együtt fog működni a holland antidopping ügynökséggel az ügy felgöngyölítésében.

„Mint a Team Garmin-Sharp versenyzője, a csapat értékrendjének és antidopping politikájának megfelelően, s mint holland versenyző és a holland kerékpáros szövetség tagja, mint egykori doppingoló, aki letöltötte kétéves eltiltását és a tiszta kerékpársport támogatója, bejelentem, hogy tanúskodni fogok, és teljes mértékben együttműködök majd a holland antidopping szervezettel, hogy segítsem a kerékpársport megtisztítását. Ennek megfelelően, úgy döntöttem, feltárok mindent amit tudok, neveket, adatokat, részleteket.” – áll Dekker közleményében.

Dekker nem titkolt célja, hogy így mutasson példát korábbi csapattársainak, és elindítson egy lavinát, amit a holland kerékpáros szövetség is támogat a kilátásba helyezett csökkentett – féléves – büntetéssel. Dekkert a hétvégén Danny Nelissen követte a vallomással, hétfőn pedig Marc Lotz ismerte el, hogy doppingolt a Rabobankban, 2001-ben kezdett EPO-t, szteroidokat és stimulánsokat használni.

Mivel Nelissen még a kilencvenes években doppingolt, Dekker pedig 2005-2008-ig volt a Rabobankban, gyakorlatilag egyre szélesedik a sprektrum. Korábban a Rabobankból Michael Boogerdet, Gyenyisz Mencsovot, Erik Dekkert, Marc Wouterst is vádolták doppingolással, az ő korszakukból egyedül Michael Rasmussenre bizonyítottak rá doppingvétséget, akit sárga trikóban küldtek haza a Tour de France-ról 2007-ben, de ő sem teszten bukott meg, hanem hazudott a holléti nyilatkozatában.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo