fbpx

Ne hagyd ki idén sem! – MAPEI Tour de Zalakaros 2023

2023-ban ünnepli 16. évfordulóját a  MAPEI Tour de Zalakaros kerékpáros fesztivál, melyre szeptember 22-24. között kerül sor a Zala megyei fürdővárosban és környékén. Az idei évben is hazánkban egyedülálló módon az egész hétvégét felöleli a verseny, öt különböző futamban próbálhatják ki magukat a résztvevők, lesz céges csapatverseny, gyerekverseny, családi bringatúra, országúti teljesítménytúra és országúti maraton. Most 5.000 Ft-ot spórolhatsz, ha ELŐNEVEZEL szeptember 19-ig!

Hazánk legkedveltebb országúti maratonja idén sem marad el, az elmúlt pár évben megszokott időpontban, szeptember 22-24. között rendezik. Az esemény bőven több, mint egy verseny, az idők során kerékpáros fesztivállá nőtte ki magát, ahová az egész családdal elutazhatunk egy hosszú hétvégére. Zalakarost valószínűleg senkinek nem kell bemutatnunk, a település a termál fürdőinek és a kiváló szállásainak köszönhetően kiváló üdülőhely, ahová a versenyen kívül is megéri ellátogatni.

Kerékpáros fesztiválként számos program várja a rendezvényre ellátogatókat, szombaton lesz a NILFISK ingyenes gyerekverseny és a Szabadics Ride Company Challenge Céges Csapatverseny (36 km), ami az elmúlt időszakban rendkívül népszerű lett a bringások körében. Vasárnap kerül sor a Karos Spa Kis-Balaton Családi Bringatúrára (33 km), a VILLTEK országúti Teljesítménytúrára (60 km) és a Spirit Auto – ŠKODA Országúti Maratonra (137 km). Ezenkívül a hétvége során bringa expo és koncertek is várják az érdeklődőket.

Az országúti maraton igazi kihívásokat tartogat az indulók számára, ugyanis több olyan emelkedő található benne, amit még az átlagnál jobb erőnléttel sem könnyű leküzdeni. A Gelse például már legendává nőtte ki magát, ahol a meredek szakaszon tényleg nem egyszerű felrugdosni a bringát, a mezőny hátsó felében sokan inkább a tolást választják. A Börzönce “szelídebb” meredekséggel rendelkezik, de a hossza miatt szintén meg kell dolgozni a feljutásért, míg a 2022-ben a pálya útvonalába bekerülő Cézár az utolsó kilométereket nehezíti meg fal jellegű meredekségével. Maga a pálya sok rövid emelkedőből áll és az össz szintemelkedés nem olyan sok, de a 137 km végére mindenki garantáltan elfárad. Az időjárás általában kedvez az indulóknak, de például a tavalyi évben szinte végig esőben kellett teljesíteni a távot, ami egy igazi kalanddá változtatta a versenyt. A tavalyi beszámolónkat alább olvashatjátok:

Esőben fürödtünk a MAPEI Tour de Zalakaroson

A résztvevők a különböző futamokban baseball sapkát, hátizsákot, Tour de Zalakaros bort kapnak a rajtcsomag részeként. Minden futamnál az azonos rajtcsomag ajándék pedig az INGYENES zalakarosi fürdő belépő!

A különböző futamok széleskörű kategóriánkénti díjazásába a nyereményként elérhető termékek összértéke meghaladja a hárommillió forintot. A tombola fődíja egy 1.000.000 Forint értékű GIANT karbon országúti kerékpár lesz:

TOMBOLA FŐDÍJ:

 

A rendezvényre készülve több zalakarosi szálloda is kedvezménnyel várja a MAPEI Tour de Zalakaros indulóit, melyről ide kattintva olvashattok többet, érdeme kihasználni a lehetőséget.

 

5.000 Ft-ot spórolhatsz, ha ELŐNEVEZEL szeptember 19-ig‼

Rohamosan közeledik a Mapei Tour de Zalakaros hétvége, és neked még nincs meg a nevezésed?
👉Egy jó döntéssel most 5.000ft-ot spórolhatsz a helyszíni nevezési díjhoz képest a 60 vagy 140 km-es országúti futamokon.
A rajtcsomag további tartalma előnevezőinknek:
✅Gyorsabb rajtcsomag átvétel
✅Tombolasorsoláson való részvételt (rajtszámmal), 1.000.000 Forint értékű kerékpárt sorsolunk ki.
✅Az eseményről készült saját fotók korlátlan felhasználási lehetőségét
✅A nevező családtagjainak ingyenes indulási lehetőség a szombati Nilfisk Kid’s Ride ingyenes gyerekversenyen
✅Zalakarosi Fürdő belépőjegy

Az előnevezés esetén idén is csak bankkártyás fizetésre van lehetőség, a céges csapatversenyen kívül viszont az összes többi futamra még a helyszínen is lehet majd nevezni, kicsivel magasabb áron és eltérő rajtcsomag tartalommal.

A különböző futamok programjai és kiírásai:

2023.09.22. PÉNTEK

  • 12’00-19’00: MAPEI Tour de Zalakaros bringaexpo (Karos Korzó)
  • 16’00-19’00: Rajtcsomagátvétel és helyszíni nevezés (Karos Korzó látogatóközpont)
  • 19’00-22’00: koncertek a Karos Korzó színpadán a Zalakarosi Önkormányzat szervezésében

2023.09.23. SZOMBAT

  • 09’00-19’00: MAPEI Tour de Zalakaros bringaexpo (Karos Korzó)
  • 08’00-19’00: Rajtcsomagátvétel és helyszíni nevezés (Karos Korzó látogatóközpont)
  • 09’00-16’00: Szabadics Ride Company Challenge (38 km) céges csapatverseny
  • 16’00-19’00: Nilfisk Gyerekverseny
  • 19’00-19’30: Nilfisk Gyerekverseny eredményhirdetés, tombolasorsolás
  • 20’00-23’00: Szabadics Ride Company Challenge céges csapatverseny díjátadó gála (csak a csapatok részére)
  • 19’30-23’00: Zenés est a Karos Korzón (DJ Czege)

2023.09.24. VASÁRNAP

 

Bővebb információ:
tourdezalakaros.hu
facebook.com/tourdekaros

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások