fbpx

Merida CO2 minipumpa Trail Mount-hoz

A Merida CO2 minipumpában egy patronos pumpát kombinált a gyártó egy normál minipumpával. Ha defekt esetén fel kell fújni a gumit akkor erre az esetre ott a patron, míg a hagyományos pumpa funkcióval rá tudunk fújni a gumira vagy vészhelyzetben akár fel is tudjuk fújni azt. Ez a pumpa a Merida Trail Mount-jával kompatibilis, így a vázon a belsővel együtt magunkkal tudjuk vinni.

A Merida CO2 minipumpa egy kettő az egyben pumpa, ahol a CO2 patronos felfújás mellett lehetőség van normál minipumpaként is használni az eszközt. A CO2 patron a megszokott menetes megoldással csavarható bele a pumpába, ami kerék és patron mérettől függően adott nyomásra fújja fel a gumit. A pumpa egyik oldalán auto, a másik oldalán szingó/presta szelep található, ezáltal mindkét szeleptípushoz használható a pumpa. A patronon szivacs borítás található, ami megvédi a kezünket a fagyási sérülésektől felfújás közben.

Ha csak ráfújásra van szükség vagy elfogytak a patronok akkor a pumpa normál minipumpaként is használható, de jellemzően MTB gumiba elegendő nyomásra tudjuk vele felfújni a kereket. A teleszkópos kialakításnak köszönhetően könnyű vele pumpálni.

A pumpa Merida Trail Mount kompatibilis, így a vázon az erre kialakított konzolon a belsővel együtt magunkkal tudjuk vinni, nincs szükség táskára vagy a mezzsebünket nem kell ezzel megpakolni. Ezenfelül vázkonzol is jár hozzá, mellyel bármely kulacstartó mellé fel tudjuk tenni a pumpát.

Teszt tapasztalatok (normál pumpaként):

– Könnyű lenyomni a pumpát, de kényelmetlen ráfogni a szelepre.
– A tesztelt minipumpák között átlag feletti mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra nagy kamraméret mellett, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 1,4 bart fújt.
– A ráfogás nehézsége miatt nem sikerült 2 bar fölé jutni vele, a pumpa még összenyomható lett volna. A nyomás alapján mountain bike-okhoz használható végszükség esetén.
– A fej csak ráfogás mellett tartotta a szelepet.
– Nem melegedett érezhetően a pumpa.

Összegzés:

Kettő az egyben minipumpa, ami elsősorban patronos pumpaként használható, de vészhelyzet vagy csak ráfújáshoz normál pumpaként is működik. Egyszerre nem fúj sok levegőt, ezért sokáig tart felpumpálni vele a kereket és csak alacsony nyomás érhető el vele kényelmesen, MTB-okhoz ajánlott. Merida Trail Mount kompatibilis, így ha van ilyen konzolunk akkor a belsővel együtt magunkkal tudjuk vinni a vázon.

Ajánlott fogyasztói ár: 13 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo