fbpx

Mark Cavendish aláírt a Deceuninck-QuickStephez 2021-re

A legendás brit sprinter jövőre is a profik között folytatja pályafutását, Mark Cavendish 2021-re aláírt a Deceuninck-QuickStep csapatához.

Kép forrása: twitter.com/letour

Mark Cavendish elmúlt két éve nem sikerült túl jól, lassan már senki nem számol vele, mint a véghajrákon esélyes sprinterrel, így az idei szezon végére a jövője is bizonytalanná vált a brit kerékpárosnak, hiszen a sprinteken kívül eddig sehol nem tűnt ki, és a kis mérete miatt felvezető embernek sem éppen tökéletes.

Az év vége felé egyre többen találgattak, hogy vajon Cavendish befejezi-e a pályafutását vagy eggyel alacsonyabb osztályban folytatja, vagy esetleg kínál-e valaki a worldtour csapatok közül neki szerződést. Végül a minap érkezett a bejelentés, hogy a Deceuninck-QuickStep 2021-re szerződést írt alá Cavendish-sel, mellyel újabb egy évig a legmagasabb szinten versenyezhet az egykori sztársprinter. Egyébként nem először erősíti a Deceuninck-QuickStep keretét Mark Cavendish, 2013 és 2015 között már a csapat tagja volt (csak a csapat neve volt más) és jó pár győzelmet szerzett a klub számára.

A bejelentés után azt is megtudhattuk a Deceuninck-QuickStep csapatvezetőjétől, hogy nem várják el Cavendish-től, hogy újra számos Tour de France szakaszgyőzelmet arasson számukra, hanem elsőként az a legfontosabb, hogy a rossz évek után újra élvezze a kerékpározást. Ezenfelül Cavendish-nek óriási tapasztalata van a sprintek terén, amit megoszthat a csapat másik két sprinterével Bennett-tel és Hodeggel.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo