fbpx

Majka hősies győzelme a Vuelta 15. szakaszán

Közel 80 km egyedül a hegyek között, ez kellett Rafal Majka sikeréhez a Vuelta 15. szakaszán. Az összetettben nagy meglepetésre Eiking megvédte az első helyét, így ő viselheti a piros trikót az utolsó hét kezdetén.

Nem könnyű nap várt a mezőnyre a Vuelta 15. szakaszán, 197 km alatt közel 3600 méter szintkülönbséget kellett legyőzni a kerékpárosoknak két első, egy második és egy harmadik kategóriás hegy formájában. A szokásos hegyi szakasz forgatókönyvre lehetett számítani, egy szökevények közti versenyre és a harcért a piros trikóért, sőt ezen a szakaszon külön érdekesség volt, hogy az előzetesen esélytelennek számító Eiking meg tudja-e a tartani az első helyét.

15. szakasz

Érdekesen kezdődött a verseny, egy 25 fős boly lépett el a főmezőnytől, amiben nagy nevek is voltak, mint például Sepp Kuss, aki hiába segítő, még az összetettre is van esélye. A mezőny maradék része ennek a szökésnek nem örült és üldözni kezdték a szökevényeket és végül az első hegy kezdetére megfogták őket.

Ezután Rafal Majka (UAE Team Emirates), Fabio Aru (Team Qhubeka NextHash) és Maxim Van Gils (Lotto Soudal) próbálkozott sikeresen a hegyen, őket pedig egy 21 fős üldöző csoport követett, amihez később Van Gils visszacsúszott technikai probléma miatt. Aru és Majka együtt értek fel a csúcsra, közel másfél perc előnnyel az üldözők előtt és 3 perccel a főmezőny előtt.

A második hegyen Majka indult meg és hagyta ott Arut 87 km-rel a cél előtt… a lengyel igazán hosszút vállalt, de úgy tűnt, hogy bejön neki, mert az előnye stabil volt az üldözőkkel szemben. Végül magabiztosan ért haza a Team UAE bringása és 4 év után újra szakaszt nyert a Vueltán. A második helyen Steven Kruijswijk ért a célba, akit Chris Hamilton követett.

Az összetett menők között nem maradt el a csata, ezúttal Adam Yates próbálkozott és 15 másodpercet adott minden ellenfelének a célban. Eiking jól bírta a hegyeket, Roglic és a többi esélyes csoportjával ért célba és megőrizte a piros trikót.

Hétfőn pihenőnappal folytatódik a Vuelta.

A 2021-es Vuelta útvonala – Mi vár ránk a spanyol körversenyen?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo