fbpx

A bűnmegelőzésért kerékpároztak Székesfehérváron

(Székesfehérvár) – Augusztus 28-án rendezték a “Legyen a sport a szenvedélyed!” kerékpáros eseményt, ahol a fiatalok figyelmét a sportolás előnyeire hívták fel. A pumpapálya helyes használatának megtanulásán és ügyességi feladatokon felül, még egy rövid túrán is részt vehettek az eseményre ellátogatók.

Augusztus utolsó hétvégéjén a hűvös időjárás ellenére is rengeteg gyerekkel lehetett találkozni az új bringaparkban, ami éppen a “Legyen a sport a szenvedélyed!” rendezvénynek adott otthont. A legkisebbek között még sokan bizonytalanul mozogtak az ügyességi pályán, az idősebbek viszont már magabiztosan használták a pumpapályát, sőt még egy-két ugratást is láthattunk. A nagy gyerekzajban a szervezők próbálták elmagyarázni a kevésbé ügyeseknek, hogy hogyan kell a testsúlyukat áthelyezve haladni a pályán anélkül, hogy pedáloznának.

Az esemény főszervezőjétől, Márkus Jánostól a Fehérvár Cycling Team vezetőjétől megtudtuk, hogy a rendezvény célja a sportolás, ezenbelül a kerékpározás népszerűsítése a gyerekek körében.

A sport azonkívül, hogy egy nagyon jó szórakozás a gyerekek számára, egy kiváló nevelő eszköz is. Sportolás közben vannak szabályok, – akárcsak a felnőtt életben – amiket be kell tartani, a sport formál, megtanítja a gyerekek számára, hogy fontos betartani a szabályokat és ezáltal nagyobb eséllyel válnak normakövető felnőttekké és kisebb eséllyel lesznek bűnözők. Lényegében szórakozás közben tanulják meg betartani a szabályokat. – mesélte nekünk Márkus János. Elég csak körülnézni itt, minden gyereken látszik, hogy élvezi a kerékpározást, a feladatokat és megpróbál minél jobb lenni, ők bele sem gondolnak abba, hogy eközben megtanulják betartani az általunk felállított szabályokat és egy lépéssel közelebb kerülnek ahhoz, hogy szabálykövető felnőttekké váljanak.

Reggel egy túra keretén belül kitekertünk Iszkaszentgyörgyre a kastélyhoz és vissza, de sajnos a hűvös, esős időjárás miatt kevesen csatlakoztak hozzánk, pedig szinte végig kerékpárút vezet innen odáig, ezért bátran ki lehet vinni a gyerekeket, mi is rendszeresen arra szoktunk edzeni. Viszont jó hír, hogy az ottani bringapályát még át sem adták, de a helyi gyerekek már használatba vették, most is voltak rajta jó páran, a jövőben biztosan fogunk ott is kerékpáros rendezvényt szervezni. – mondta Péteri Niké a Fehérvár Cycling Team versenyzője.

 

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo