fbpx

Magyar összetett második hely és újabb UCI pontok az Isztriai Körversenyről

Valter Attila végül az összetett második helyen végzett az Isztriai Körversenyen, mellyel újabb pontokat szerzett hazánknak az olimpiai kvalifikációhoz.

Már beszámoltunk róla, hogy a március 14-17 között rendezett Isztriai Körversenyen Valter Attila az első szakasz után a szakaszgyőzelmével átvette az összetettben a vezetést, és az élről várhatta a hegyibefutóval végződő második szakaszt. Ez a szakasz is jól sikerült a magyar versenyzőnek, bár a győzelem nem jött össze, viszont a szakasznyertes Felix Gall-t követő 10 fős bollyal ért célba 13 másodperc hátránnyal a 10. helyen, mellyel az összetettben visszacsúszott a 2. helyre 5 másodperccel a második szakaszt nyerő osztrák mögé.

A harmadik és egyben záró szakaszon előrelépni már nem igazán volt lehetősége Valter Attilának, mert sprintbefutó volt várható, viszont a visszacsúszás esélye is ezáltal minimális eséllyel történhetett volna meg. A fiatal magyar versenyző végül a győztessel megegyező idővel ért célba az 50. helyen, mellyel megőrizte az abszolút 2. helyét és 30 értékes UCI pontot szerzett hazánknak és magának.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo