fbpx

Lezyne Lite Drive minipumpa

Országútikhoz tervezett, könnyű, praktikus minipumpa a Lezyne Lite Drive, ami nem mellesleg gyönyörű is. A kategóriájához mérten az átlagnál több levegőt fúj egy nyomásra, így viszonylag gyorsan felfújható vele a gumi. A tömlős megoldás védi a szelepet és könnyebbé teszi a pumpálást, a feje minden szeleppel kompatibilis és a gyártói adat szerint 11 bar a maximum nyomása.

 

A Lezyne Lite Drive jól ismert minipumpa az országútisok körében, az alacsony tömeg és a vékony mérete mellett úgy tervezték meg, hogy gyorsan nagy nyomást lehessen vele elérni, országúti minipumpa létére sok levegőt fúj. Az alumínium test nem csak minőséget sugároz, hanem nem mellesleg a tartósság és a kis súly záloga.

A pumpa belsejében található a tömlő, amit a pumpára és a szelepre kell csavarnunk ahhoz, hogy elkezdhessük pumpálni a gumit. A tömlős megoldás védi a szelepet, kicsi az esélye nem kívánt szeleptörésnek. A pumpa minden szeleptípussal (auto és presta) kompatibilis. Végszükség esetén nagyobb gumikat is fújhatunk vele, de tovább fog tartani, mint egy ehhez tervezett pumpával.

Bár nem nyom sokat a mérlegen (a mi mérésünk 87 gramm) és könnyen elfér a mez zsebében, kapunk hozzá vázkonzolt, melynek köszönhetően a kerékpárunkon is tudjuk vinni.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása a pumpának.
– A tesztelt országúti minipumpák között átlag feletti mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 1,75 bart fújt.
– 5,5 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de 6,5 barnál már nagyon nehéz volt összenyomni és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás elegendő egy modern országúti gumijába).
– A tömlős rácsavarható megoldás stabilan tartotta a szelepet.
– Nagy nyomásnál enyhén melegedett az alumínium test.

Összegzés:

Hatékony, nagy nyomásra képes minipumpa, amit elsősorban országúti kerékpárokhoz terveztek. A kategóriájában az átlagnál több levegőt fúj, így defekt esetén gyorsan fel lehet vele pumpálni a kerekünket. A tömlős, rácsavarós megoldás szerethető, könnyebb és biztonságosabb így felfújni vele a guminkat. Az egyik legjobb országúti minipumpa a tesztünkben.

Ajánlott fogyasztói ár: 12 990 Ft
Ha minipumpát keresel nézz körül a Bikepro.hu oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo