fbpx

Lebukhat a Strava alapján a Milano-San Remo győztese?!

A Milano-San Remo után először az olasz sportsajtóban gyanúsították meg a verseny francia győztesét, Arnaud Demare-t, hogy csalás is segítette a sikerhez szombaton.

milano_sanremo_1

A Gazzetta dello Sportnak Matteo Tosatto (Tinkoff) és Eros Capecchi (Astana) is úgy nyilatkozott, látták, ahogy a Cipressa emelkedőjén kísérőautója húzta Demare-t, hatalmas sebességgel. Az FDJ versenyzője még a Cipressa előtt bukott – ahol Michael Matthews (Orica GreenEdge) is – de jóval előbb, már a Cipressán visszazárkózott.

Érdekesség, hogy a Strava adatok is alátámasztják mindezt, hiszen Demare rekordidőt, KOM-ot „hajtott” a Cipressa szegmensén, irreális maximumsebességgel, sőt, korábban a bukás után volt olyan rész, ahol 9 másodpercig nulla volt a lábfordulata.

demare

Kerékpárversenyen sokszor szemet huny még a zsűri is, ha valakit bukás után felhúznak vagy felstéhereztetnek, Demare is azzal védekezett, hogy „ugyanúgy” használta a kocsisort, mint például Matthews. Ha viszont a konkrét esetet nézzük és igaz a feltételezés, a Cipressa ilyen módon történt abszolválása komoly előnyt jelenthetett a végén frissesség szempontjából.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo