fbpx

Félsziget Kupa: Centimétereken múlott a győzelem!

Két 20 év alatti bringás meccselt az első helyért ma a hazai országúti szezonnyitóként is számon tartott VI. Félsziget Kupán Tihanyban, Filutás Viktor (Szuper Beton) centiméterekkel győzte csak le Valter Attilát (Cube-Csömör).

felsziget_kupa_2

Az elit verseny távját a korábbi évekhez képest megnövelték, 110 kilométert kellett teljesíteni a Tihanyi Apátságot és a kompkikötőt is érintő körben, aminek valószínűleg mindenki örült a remek tavaszi bringás időben. A rendezésre nem lehetett panasz, az útvonalbiztosítás jól működött, hazai szinten színvonalas versenyen vagyunk túl. A 110 kilométeres távon idén nem volt túl nagy tempó az emelkedőkön, viszonylag sokáig maradt együtt egy nagyobb mezőny, csak az utolsó körökben gyorsultak fel az események.

felsziget_kupa_3

A főmezőnyben ott tudott maradni a későbbi női győztes, Szeghalminé Kenyó Anita (Dr. Bátorfi Agria KTK) is, akinek a női kategóriában kevesebb volt a penzum, így mondhatni simán nyerte kategóriáját. Érdekesség, hogy legfőbb ellenfele Benkó Barbara (Focus XC Team) lett volna, de Barbi az elit férfiakhoz nevezett, hasonlóan a fogyatkozó főmezőnyben tekert a versenyen és még a fiúk között is tisztes helyezést ért el.

S hogy mi történt az elit elsőségért zajló küzdelemben? Azt maga a győztes, az új Szuper Beton csapatát erősítő Filutás Viktor meséli el:

Teljesen az elképzeléseinknek megfelelően alakult a verseny, rajt után azonnal támadások érték a mezőnyt, az Epronex, a Cube Csömör volt aktív és természetesen minden elmenésben benne volt valaki a mi csapatunkból is, Lóki Bence ekkor sokat volt elöl, a mezőnyt is jól kontrolláltuk, Rózsa Balázs jóvoltából. Megbeszéltük az elején, hogy az edzéseken én tűntem a legerősebbnek, ezért lehetőség szerint nekem segítenek, ami nagyon jól sikerült. A csapat nagyon jól tudott együtt dolgozni, tökéletes egyetértésben és harmóniában működtünk. Mindenki vezetett, ment a támadásokra.

felsziget_kupa_1

Körülbelül a negyedik körtől megnyugodott a mezőny, majd a hatodik körben csapattársam, Móricz Dániel és Cser Gábor (Epronex) el tudtak szakadni, nagyon szépen tartották a távolságot, majd az Apátságnál sikerült nekem is eltávolodnom a mezőnytől, fél kör alatt felértem. Itt Móricz Dani nagyon sokat segített, hosszabbakat vezetett, hogy kicsit tudjak pihenni, majd két kört együtt mentünk. Sajnos a mezőnyben túl sok volt a friss és pihent ember, fel tudtak jönni ránk. Aztán az utolsó körben szintén az Apátságnál az addig pihenő Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) támadott, sikerült eltávolodnia.

Csapattársam, Mogyorósi Máté azonban felhúzta rá a sort, ami kulcsfontosságú segítség volt, mert amikor támadott, még nem tudtam volna menni Fejessel. Aztán újabb támadások, az Epronex-től és a Cube Csömörtől, majd az Apátság lejtmenetében végül ketten találtuk magunkat Valter Attilával. Ettől kezdve váltott vezetéssel haladtunk tovább, nagyon erősnek bizonyult síkon és a hegyeken is. Az utolsó 300 méteren meglószoltam, de itt is kijött, hogy nagyon erős, csak pár centin múlott a győzelem. Ezúton is gratulálok neki, hogy ilyen fiatalon ilyen jó teljesítményre volt képes!

felsziget_kupa_4

Előzetes eredménylista minden kategória eredményeivel: felsziget16

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo