fbpx

Szuper Beton: új csapat régi mezben a Félsziget Kupán

Tavalyi mezben nyerte ma Filutás Viktor a VI. Félsziget Kupát Tihanyban, de csapata neve mégis új: Szuper Beton. Persze a legtöbb hazai kerékpársport rajongó emlékszik még a betonos időszakra… A változásról Stubán Ferenc csapatvezető nyilatkozott:

Filutás Viktor és Mogyorósi Máté

Filutás Viktor és Mogyorósi Máté

Még a tavalyi mezben indultunk, de már Szuperbeton néven, a srácok nagyon jól dolgoztak, egész végig mi mozgattuk a mezőnyt, mi eszközöltük a támadásokat, a végén pedig azon kívül, hogy Viktor révén sikerült megszerezni a győzelmet, az első hatban megjöttünk négyen. Örülök neki, hiszen komoly erőpróbák állnak előttünk, hiszen április 1-jétől 10-éig részt veszünk a Marokkói Körversenyen, majd további 6-7 UCI 2.2-es többnaposon fogunk rajthoz állni idén. Már megvannak a meghívóink, illetve be is neveztem a csapatot ezekre a versenyekre. Idén nem kontinentális csapat leszünk, de sokkal komolyabb versenyprogramunk lesz, mint az elmúlt évben.

Most alakulunk, szeretném megköszönni a srácoknak, hogy a sok bizonytalanság ellenére is kitartottak a végsőkig. Én maradtam a team menedzser, jövő hét elején megyek még egy-két szponzorral szerződést kötni Olaszországba, de a V4 versenyek április 23-ai magyar futamán már az új kerékpárokkal, új mezekben fogják látni a szurkolók a csapatot. Szeretnék ezekből a fiúkból versenyzőt nevelni, sok fiatal van, nagyrészt 23 év alattiak, de Mogyorósi Mátét se lehet az idősek közé sorolni, hiszen ő idén tölti be a 23-at. Bízom benne, hogy 2-3 éven belül komoly csapattá tudunk kovácsolódni, meghatározó szerepet játszani a környező zónában.

Folytatok tárgyalásokat Matej Jurco-val, hogy eljöjjön egy évre segíteni a munkában. Közel állunk a megállapodáshoz, remélem jön, és akkor valódi vezére lesz a versenyeken a csapatnak és a fiatalokat ő fogja irányítani. Külön öröm, hogy Lengyel Zoli komoly gyomorműtétje után nagyon szépen összeszedte magát a télen, az orvosok szerint még 3-4 hónap, mire 100%-os lesz. Rózsa Balázs, Lóki Bence, Móricz Dani, mindenki egyre jobban kezdi átérezni, hogy ez egy csapatmunka, csapatként kell dolgozni. Nem félnek az ellenfelektől, bátran bevállalják a támadásokat. A végén most volt egy kis szerencsénk is, Viktor centiméterekkel nyert csak, ezúton is gratulálok Attilának és edzőjének, Tibinek.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo