fbpx

Kulhavy térde koppant a jégen – 6 hetes kihagyás vár az olimpiai bajnokra

A cseh világklasszis nem tartozik a legszerencsésebb versenyzők közé. A tavalyi szezonjára rányomta a bélyegét a túledzettség, csak az év végére tudta összeszedni magát. Az idei évben a felkészülés kiválóan haladt, egészen Vasárnapig, amikor újabb szerencsétlenség érte.

A legjobb MTB versenyzőkről szóló összefoglalónkban is szereplő Kulhavy-t még csak nem is kerékpározás közben érte a baleset. Épp az autója felé sétált, amikor egy jégfolton megcsúszott és elesett. Pechjére a térdkalácsa eltört, így lábát 4 hétre rögzíteni kellett. A rehabilitációs munka csak ezután kezdődhet meg, és legalább 2 hetet fog igénybe venni.

Kulhavy sérülése lehet hogy a csúszós talpú podium cipőnek köszönhető?

Kulhavy sérülése lehet, hogy a csúszós talpú podium cipőnek köszönhető?

„Csak egy ártatlan elcsúszás volt a jégen. Mégis a térdem túl nagy ütést kapott. Frusztráló, főleg a remek téli edzések után. Most pár várakozással teli, nehéz hét vár rám, de utána mindent megteszek, hogy ismét 100%-os legyek.” – mondta a Specialized Racing versenyzője

Így a szezonnyitó ciprusi Sunshine Cup-ot biztosan ki kell hagynia, de az első, dél-afrikai világkupán való részvétele is veszélybe került. Sajnálatos, hiszen edzője, Viktor Zapletal szerint kiváló felkészülést végzett Mallorca szigetén, élete formájában várta a szezon kezdetét. Bízunk benne, hogy gyorsan felépül és látjuk még idén harcolni Nino Schurter és Julien Absalon ellen a cross country versenyeken!

forrás: jaroslavkulhavy.cz

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo