fbpx

Belga győzelem az első BringaPark Kupán, a jégpálya sem riasztotta el a bringásokat

Február 2-án, vasárnap a Kőbányai Torna Club a lejegesedett Sportligetben szervezte a BringaPark Kupa első futamát. Reggel nyolc órakor, amikor a szervezők négykézláb csúszkáltak a jeges járdákon, még nem lehetett tudni, hogy ebben az időben az előnevezők közül bárki is megkockáztat egy utat a versenyre…

Gyerek futam rajt előtt

Gyerek futam rajt előtt

Gyerekverseny akcióban

Gyerekverseny akcióban

Aztán a szervezők legnagyobb meglepetésére fél tízkor megjelentek a pályán a rajtszámmal felszerelt, 3-10 éves gyerekek! Mínusz két fokban biciklivel korcsolyáztak a cél előtti gokart pályán. És élvezték, hogy elcsúsznak. Felálltak és továbbtekertek!

Szerencsére a Nap annyira felmelegítette a park kijelölt útjait, hogy a futamokat már le lehetett bonyolítani, és az aszfaltos szakaszok sem voltak balesetveszélyesek. Bár ezen az első versenyen még csupán 44-en neveztek, ennek ellenére az összes korosztályban komoly csaták voltak a dobogós helyezésekért. Az elit férfiak hatkörös versenyében az idei SuperCross sorozatból is ismert belga Wouter Cleppe győzött, megelőzve a sokszoros magyar bajnok Buruczki Szilárdot.

Gokart pálya

Gokart pálya

Az első körben még úgy tűnt, hogy a hazai pálya előnyét is élvező Szilárd akár meg is verheti a belga maraton-bajnokot, de aztán Cleppe magasabb fokozatra kapcsolt, és magabiztosan szerezte meg a győzelmet. A harmadik helyre a Ferencvárosi Torna Club versenyzője, Pál Zsolt érkezett. A nők között a Trek Józsefhegyi SE versenyzője, Orosz Anita győzött, megelőzve a KTC-s Tóth Évát.

Dobogó - elit

Dobogó – elit

Azok, akik ebben az időben is vállalták a versenyzést, biztosan nem bánták meg, mert nagyon élvezetes, lendületes pályán tekerhettek. A Sportligetben kijelölt nyomvonal az első versenyen jelesre vizsgázott. Sokan dicsérték a szánkódombon kijelölt technikás szakaszokat, és a többi akadályt, amelyektől egyedi és élvezetes lehet egy terepverseny. Folytatás február 9-én, vasárnap a BringaPark Kupa 2 futamán.

Köszönjük a képeket Scelének és Takács Tamásnak!

Eredménylista: Eredmények 1 futam

Kőbányai BringaPark Kupa időpontok:

• 2014. 02. 09. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa – 2. futam

• 2014. 02. 16. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa – 3. futam

Helyszín (mindhárom futam esetén):

• Budapest, X. Sportliget, Hangár utca 10.

További információk, nevezés: http://vuelta.hu/bringapark-kupa-2014

További képek:

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo