fbpx

Ki nyert? Ki hibázott? Ki törte össze magát?

A tegnapi nap sok-sok kérdést felvetett, szokásos hírblokkunkban igyekszünk összefoglalni a Tour de France 7. szakaszán történteket. Kiderül az is, hogyan bont pezsgőt egy olasz veterán.

Ki nyert?

Sokáig tanakodtunk azon, hogy kié lett a szakaszgyőzelem. Így volt ezzel az Omega Pharma – Quick-Step is:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=Fu8sLjzOGbE[/youtube]

 

Végül Matteo Trentin nyert, aki profihoz méltóan, már az interjúk előtt gondolt a regenerációra.

trentin-szakasz-után-shake-tour

Ki hibázott?

Andrew Talansky nagyon dühös volt Gerrans-re, de mára tisztázták, hogy egyikőjük sem hibáztatható egyértelműen a bukás miatt. Talansky a bukás előtt jobbra bámészkodott, Gerrans viszont nem túl szabályosan végzett keresztmozgást. Aki kíváncsi az esetre, annak a Non Pro Cycling kikockázta a történteket.

 

Ki törte össze magát?

A szakaszon történtek előtt egy kórházi hír: újabb vizsgálatok megállapították, hogy Christopher Froome bal csuklója és jobb keze is tört. A tény, hogy Froome a napokban sem érzett igazán komoly fájdalmat a jobb kezén mutatja, hogy milyen komoly tűrőképességgel rendelkeznek ezek a srácok, ha nincs a pavés szakasz, folytatta volna csuklórögzítővel… Szerencsére a törések nem súlyosak (nem történt elmozdulás) így ha minden jól megy, pár hét múlva újra edzhet Chris, az azonban még mindig nincs eldöntve, hogy elindul-e a Vueltán.

A BMC tegnapi napja finoman szólva „shit” volt, ahogy Peter Velits fogalmazott. A szlovák volt az, aki átadta bringáját a földre került van Garderennek, de így is több mint egy percet veszített és újabb zúzódásokkal gazdagodott az amerikai. Nem járt viszont ilyen szerencsésen hegyi segítője, Darwin Atapuma, aki élete első Tourját feladni kényszerült, combcsontját törte.

Stef Clement sem járt jól, ő is feladni kényszerült a viadalt. A Belkin versenyzője szédült a bukás után (amelyre ő maga nem is emlékezett), de vizsgálatok nem állapítottak meg komoly bajt. Ennek ellenére ő is feladta a Tourt.

A Sky egyik fontos segítője, Xabier Zandio jól van, miután a hatodik szakaszon történt bukás során fel kellett adnia a versenyt. A spanyol a fejét ütötte be nagyon, de a komolyabb vizsgálatok után szerencsére úgy tűnik, nem sérült meg súlyosan, hamarosan ő is újra bringára pattanhat.

Ésatöbbi

cancellara-babyFény derült a titokra, hogy készül Cancellara az egy órás csúcsra. A svájci tegnap csalódott volt, hogy defektje miatt esélye se volt a győzelemre, azonban az alábbi képen jól látható, hogy egy egészen új technológia lesz segítségére abban, hogy szuper-aerodinamikus pozíciót vehessen fel a rekordkísérletkor.

Utolsóként pedig szerepeljen egy videó, ismét az Omegától, akik pezsgővel ünnepelték Trentin sikerét. A nedűt azonban nem mindennapi módon bontotta fel a korábbi zöld trikós, Alessandro Petacchi.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo