fbpx

Kerékpártúra a fürdők és a borok földjén: elindultunk!

A nemzetközi kerékpáros sajtó bevonásával a magyarországi kerékpáros turizmus népszerűsítését célzó, nyolcnapos kerékpártúra indult útjára Zalakarosról, végigvezetve a résztvevőket hazánk turisztikai látványosságain, egészen Budapestig.

4Y1A2387_1

A RideHard.hu szervezésében létrejött eseményen ausztrál, cseh, francia, német és török résztvevőket üdvözölhetünk, akinek a különleges tájak mellett elsősorban a fürdő- és borkultúránkat mutatjuk be. A “nulladik” napon mégis a Múzeumok Éjszakája volt a fő program, vasárnap délelőtt pedig Budapest nevezetességeit jártuk körbe, természetesen bringával. Délután már robogtunk is Zalakarosra, és egy rövid, átmozgató kör vége felé borkóstolás volt a program Zalaszabaron, fantasztikus házi rétessel fűszerezve.

4Y1A2429_1

Hétfőn Zalakarosról szintén Zalaszabar felé, majd balra fordulva, a Tour de Zalakaros útvonalán, a Börzöncei meredeken is feltekerve bringáztunk a dombságon. Az eddig történtekről beszéljenek inkább a képek, külön megtiszteltetés, hogy a nyolcnapos eseményen Vanik Zoltán fotóz majd, akinek képei a RideHard.hu közösségi oldalára töltött galériákban láthatóak majd! Az első adag IDE KATTINTVA tekinthető meg. Természetesen a túráról később bővebben is beszámolunk majd a résztvevők bevonásával.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Ma Hévízre teker majd a kis csoport a Kis-Balaton csodálatos panorámájában gönyörködve, de szerepel a tervben egy kanyar a Sümegi vár felé is. Délután természetesen a világhírű hévízi tófürdőben pihennek majd a fáradó lábak, este pedig ismét a helyi boroké lesz a főszerep. A következő napon a Tour de Hongrie mezőnyével egyszerre rajtolunk Keszthelyről, de a másik irányba, a Szigligeti váron és a Káli-medencén keresztül Balatonfüredre. Füredről teszünk majd egy újabb kört a Káli-medencében, amiben újabb vár szerepel, Nagyvázsonyban természetesen elmeséljük a malomkövekkel egyensúlyozó Kinizsi Pál legendáját.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Siófokra átkompozva újra üdvözöljük a magyar kerékpáros körverseny mezőnyét, másnap pedig irány Tata, ahonnan egy újabb borászat az első úticél Dunaszentmiklóson, de mivel hosszú út vár még ránk Esztergomig és Visegrádig, inkább egy leveskülönlegességet kóstolunk meg, Irsai Olivérből készítve.

image2

Szombaton a történelmi városban, Visegrádon maradunk és a környék emelkedőin teszünk egy kört, feltekerve a Pilisen magasodó kilátóhoz is. Közben gyalogosan is bejárjuk a főbb nevezetességeket, elég sűrű lesz a program. Vasárnap, mintegy 600 kilométert megtéve érkezünk vissza Budapestre és a túra nevéhez hűen a Széchenyi-fürdőben pihenünk majd.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo