fbpx

Képriport: óriási bukás a Budapest GP sprintbefutóján, Lovassy ismét dobogón!

Lovassy Krisztián tegnapi győzelme után ma a szlovén Marko Kump mögött ezüstérmet szerzett a Central European Tour keretein belül rendezett Budapest GP-n, Magyarország idei legnagyobb presztízsű kerékpárversenyén.

Az Europe Tour sorozatba tartozó, UCI 1.2minősítésű verseny Isaszegről rajtolva 135 kilométeren át kígyózott a Gödöllői dombságon, és Galgamácsáról visszafordulva a pesti rakpartot vette célba. A Budapest GP-ről most az egykori Tour de Hongrie-győztes, Vanik Zoltán fotói segítségével számolunk be:

Készülődés Isaszegen: ma már jóval barátságosabb, meleg idő fogadta a bringásokat, mint tegnap a Miskolc GP-n.

Az osztrák Viper bringásai itt még nem sejtették, mi vár rájuk a sprinten...

Krisztián az olimpiára elkészült bringáját ellenőrzi.

Start előtt, rövid prédikációt is hallhatott a 12 különböző nemzetiségű csapatból álló 150 fős mezőny Isaszeg plébánosától, aki az Úr áldását is kérte a versenyre.

Már Dányon kialakult a nap szökése, két ukrán versenyzú lépett meg a mezőnytől.

Az üldözést főleg a Radenska és az Adria csapata vezette, a londoni olimpiára készülő Lovassy is nyugodtan jegyezte meg ekkor, hogy biztosan sprintbefutó lesz.

A verseny első felében a mezőnyben homlokegyenest mást volt a hangulat, mint tegnap, a borzalmas minőségű utakon, az "amerikázást" a valkói emelkedő törte meg, ami után leszakadt egy kisebb csoport.

A verseny "vörös démona", avagy az UCI-bíró, aki azért nem volt olyan szigorú, mint amilyennek látszik.

Gödöllő előtt fokozódott a tempó, de nemsokára megtört a lendület, ugyanis a szökevények bekaptak egy sorompót, és a Gödöllő és Aszód közötti széles úton a mezőnynek is le kellett állni ugyanannyi időre.

Megállítják a mezőnyt, s következik a Budapest GP legviccesebb jelenete, amikor a megérkező leszakadó csoportból az élelmesebbek megpróbálnak előre slisszanni. A bírók, mint a BKV ellenőrök próbálták visszahúzogatni őket, s persze az elöl lévők is beárulták a csalókat. Végül egy kifeszített szalaggal próbálták hátul tartani az "érvényes jegy nélkül felszállókat". Végül a mért időkülnbséggel újraindították a mezőnyt.

A galgamácsai emelkedő is okozott szelekciót, a peloton ekkor kapcsolt rá igazán, hogy Budapestig utolérje az ukránokat.

Az Itera Katyusa vezetésével megérkezik a rakpartra a főmezőny, mögöttük láthatjuk Krisztiánt, hogy tudta, hova kell rakni a kereket, a későbbi győztesre...

Hiába a remek felvezetés, az egyik orosz nyitotta a bukást. Krisztián pont mondta verseny közben, hogy a mai napon a legfontosabb megúszni egy esetleges esést az Olimpia előtt, nos sikerült, konkrétan egy kerékpárral a katyusás versenyző előtt...

Legrosszabbul a Viperesek jártak, ketten is elsodorták egymást, egyikük a korlátra kenődött.

A sprintet Marko Kump nyerte, Lovassy második, ezzel a tegnapi 40 után újabb 30 ranglista ponttal gazdagodott, a magyar nemzet számára ezzel biztossá vált a vb-kvalifikáció.

A bukás utáni riadalom

Bár elsőre komolyabbnak tűntek a viperesek sérülései, információink szerint megúszták törés és komolyabb sérülés nélkül a balesetet.

A dobogósok: Lovassy Krisztian, Marko Kump (szlovén), Luka Mezgec (szlovén)

Teljes eredménylista az UCI honlapján, KATTINTSON IDE!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo