fbpx

Kellys 2017: minden szinten, szinte minden

Bár hazánkban elsősorban a középkategóriás, vagy a kedvezőbb árú Kellys kerékpárok a legnépszerűbbek, az Eurobike kiállításon az új csúcsmodellek voltak a stand sztárjai, lássuk miért…

kellys_2017_001

Magyarországon is régóta láthatjuk az utakon a Kellys bringákat, emlékszem, hogy már a kilencvenes években is szaladgáltak a hazai utakon, sőt, traileken is. Bizony, a szlovák Kellys negyed évszázados múltra tekint már vissza, a Divinec fivérek 1991-ben alapították a céget.

Kellys történelem

Kellys-sportsikerek

Azóta több mint 150 féle kerékpár szerepel a palettán, természetesen a jól ismert, élénk, szép festésű, minőségi alkatrészekkel szerelt, de kedvező árú mountain bike-ok és trekkingek is.

Kellys

Kellys Noid DH bringák

Az Eurobike-on természetesen a csúcsmodellek voltak reflektorfényben, főleg a mountain bike fullyk. A legfontosabb újítás, hogy a Kellys Eraser karbon enduró bringa megkapja a Noid DH gépből és a Swag alumínium enduróból származó virtuális forgáspontú felfüggesztést, ami Ratio Trail Control névre hallgat.

Kellys Eraser

Kellys Eraser

Idén teszteltük a 2016-os Erasert, ami inkább all-mountain jegyeket mutatott, a szögek alapján is kanyargósan technikás traileken érezte jól magát, mint az igazán gyors, rázós lejtmenetekben. Nos, a 2017-es karbon Eraser már biztosan más lesz…

kellys_2017_011

Legalábbis a rugózás karakterisztikája biztosan eltér majd a fékezéstől függetlenül működő és a pedálozásra is kevésbé érzékeny, aktív felfüggesztésnek köszönhetően. Szívesen várjuk az első tesztpéldányt, vajon a karbonváznak és a könnyű alkatrészeknek köszönhető pehelysúly párosul-e a verseny endurók vadságával…

Kellys Swag

Kellys Swag

Mondjuk ha durvulós endurót szeretnél választani a Kellys palettáról, ráadásul kedvező áron, eddig is megtehetted és ezután is, hiszen az alumínium Kellys Swag továbbra is kapható lesz! Ez a bringa is járt nálunk idén, és igazolta, hogy valóban stimmelnek a szögek a rontó-bontó felhasználáshoz!

Ratio Trail Control felfüggesztés

Ratio Trail Control felfüggesztés

Aki pedig a legkeményebb terepen közlekedik és kizárólag lefelé (ők a downhillesek), számukra ott a Kellys Noid, megnövelt, 208 mm-es rugóúttal hátul, szintén Ratio Trail Control virtuális forgáspontot tartalmazó felfüggesztéssel, 150 mm széles átmenőtengellyel.

Kellys Noid és egy futi

Kellys Noid és egy futi

Ha már a DH rombolóknál tartunk, mindenképpen álljunk meg egy szóra a színeknél és az alkatrészeknél. A Boxxer villával szerelt csúcsmodellen a cseppet sem olcsó Shimano Saint szett virít, Race Face alkatrészekkel, de ami még feltűnőbb, az élénk zöld szín!

kellys_2017_004

Rendkívül ütős árnyalatokat kevertettek ki a szlovákok 2017-re, szinte jobb kedvünk lesz, ha ránézünk bármelyik bringára! Downhilles apukáknak pedig már csak azért is érdemes a zöld Kellys Noid-ot választani, hogy vehessenek a gyereknek egy hasonló futit, amivel ki lehet ruccanni kettesben rosszalkodni.

Kellys Reyon

Kellys Reyon

Érdekes bringa a 29-es Kellys Reyon, 29-es kerékmérettel (a fentebb bemutatott durvább felhasználásra szánt mountain bike-ok 27,5-es kerékkel készülnek). A Reyon szintén a Ratio Trail Control virtuális forgáspontú rendszert kínálja, viszont hátul „csak” 100 mm-, elöl 120 mm rugóúttal.

Ismerve a virtuális forgáspontú rendszerek finomságát és a 29-es kerekek gurulását, jó eséllyel egy nagyon finom mozgású kis trail bringa, amivel a kevésbé extrém mountain bike-osok biztosan átléphetik saját határaikat. Egy könnyen kezelhető bringát kapnak, ami kijavítja helyettük az esetleges hibákat. Szívesen kipróbálnánk ezt is…

kellys_2017_026

A merevfarú Kellys mountain bike-ok zászlóshajója 27,5-es kerékkel a Hacker, melynek karbonvázán az iCAD felirat olvasható… Igen, az almás óriásvállalat tervezőprogramjával fejlesztették… Na jó nem, az iCAD az innovative advanced carbon design rövidítése. A Hacker egyébként sokféle felszereltséggel kapható, egészen az elektromos Di2 XTR váltórendszerig, hasonlóan a 29-es hardtail csúcsmodellhez, a Stage-hez.

Kellys Hacker

Kellys Stage

Megújul a Kellys országúti szériája, az URC, amit idén két felszereltséggel is kipróbáltunk. A cél az volt, hogy 2017-re egy súlyban is versenyképes aszfaltszaggatóval rukkoljanak elő, ennek megfelelően ahol kellett vékonyítottak a falvastagságon, lefogyasztották a korábbi modellt, természetesen megőrizve merevségét a stratégiai pontokon.

Kellys URC Disc

Kellys URC Disc

A felhasznált karbon alapanyagokat tekintve a repülőgép és hadiipar óriása, a Boeing is a Kellys segítségére volt. Természetesen ha már frissítették az országúti modellpalettát, tárcsafékes modellt is kínálnak az URC sorozatban, ami a ballonos gumiknak köszönhetően komfortos karakterű kerékpárrá változik.

kellys_2017_022

A fenti modelleken keresztül bemutatott innovációk nyilván leszivárognak a középkategóriába is, ahol nagyon erős a Kellys, rengeteg közép-európai pénztárcához igazított mountain bike, trekking, city és fittness kerékpárral.

Kellsy Physio V-fékkel

Kellsy Physio V-fékkel

Kimondottan tetszett például a Physio fittness bringa széria, mégpedig azért, mert nem erőltették az – egy bizonyos árszinten túl – meglehetősen nehéz tárcsafékeket, hanem a felhasználási célra tökéletesen alkalmas V-fékkel szerelik ezeket a kerékpárokat. A Physio modellek merev villával így valóban könnyű szabadidő sport kerékpárok, ráadásul az átlagos hobbikerékpáros is megengedheti magának valamelyik változatot, nem szállt az egekbe a fogyasztói ár.

Kellys Razor

Kellys Razor enduró sisakok MIPS védelemmel

Bár cikkünk a kerékpár újdonságokról szól, de azért pár képet hoztunk a standon kiállított rengeteg kiegészítőről, ruházat, saját fejlesztésű MIPS védelemmel ellátott Razor enduró sisakok, hátizsákok, egyebek szerepelnek az étlapon, kivéve kutyát, nem, ő nem rendelhető, nem a kínálat része.

További információk: www.kellysbike.com/hu

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo