fbpx

Rangos cseh versenyen kezdte a magyar bajnok a cross-szezont

Hamarosan itt az ősz, ma megkezdődött a cyclocross szezon Csehországban is, mindjárt egy rangos C1-es versennyel. Az első futamnak Tábor adott otthont, ahol 2015-ben világbajnokságot is rendeztek.

toi_toi_cross_3

Búr Zsolt

A hazai szervezők jóvoltából hazánk versenyzőit is meghívták. A magyar színeket Búr Zsolt (Pavé Bike-Vialand) magyar bajnok képviselte. A teljes cseh élmezőnyön kívül, belga-, svájci-, német nemzetiségű, világkupákon is megfordult versenyzők tették színesebbé a versenyt. Búr Zsolton kívül Szlovákia, Lengyelország, Ausztria legjobb crossversenyzői is indultak a megmérettetésen.

toi_toi_cross_1

A versenyt a cseh Michael Boros nyerte, Buzso jó rajtpozícióját tartva sprintben sajnos lemaradt a pontszerzésről a TOI TOI kupán, de az előkelő 21. helyezés egy pozitív szezonkezdet számára. A folytatásban több rangos C-s verseny, Világkupa és Világbajnokság is áll a magyar bajnok és a válogatott keret előtt.

toi_toi_cross_2

Jövő hét szombaton pedig itthon is megkezdődik a várva várt cyclocross szezon, az időpontokról, aktuális versenynaptárról hamarosan beszámolunk.

Teljes eredménylista a TOI TOI Kupa 1. fordulójáról: http://www.cyklokros.cz/data/web/toitoicup/2016/tabor/elt10.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo