fbpx

Deuter Cross Air 20 EXP kerékpáros hátizsák

A természet szerelmesei számára a kerékpáros és a gyalogtúra-kalandok gyakran összemosódnak. A barangolás kezdődhet kerékpáron, majd a szálláson leparkolva jöhet a bakancsos kirándulás! A Deuter Cross Air 20 EXP hátizsák mindkét felhasználáshoz egyaránt kényelmes és praktikus, továbbá „tengernyi” hasznos funkciót biztosít.

[divider scroll_text=””]
A Cross Air 20 EXP a természetjárás hagyományaihoz nyúl vissza. A közel 120 éve hátizsákokat fejlesztő és gyártó Deuter kínálata ma már rendkívül specializált, a snowboard szerelmesei ugyanúgy „testre szabott” hátizsákkal indulhatnak a lesiklásoknak, ahogy a hegymászók Deuter felszereléssel a hátukon másznak szikláról sziklára. A kerékpáros hátizsákoknak is megannyi változatát kínálja a német táskaspecialista: az enduro riderek gerincprotektoros hátizsákkal száguldanak az ösvényeken, az országútisok pedig „testre szabott” áramvonalas pillekönnyű modellt viselhetnek. A széles palettán a montisok, a túrázók és a városi közlekedők egyaránt megtalálják a számukra kifejlesztett, igényeiknek maradéktalanul megfelelő Deuter hátizsákmodellt – ráadásul nemtől, kortól függetlenül.

Elülső sisaktartó "zseb"

Elülső sisaktartó “zseb”

De mi van akkor, ha a bevezetőben említett két különböző, de szerencsére egymással rokon felhasználásra keresünk egyetlen hátizsákot? A Deuter számára ez egy újabb kihívás, a 120 év során megszerzett tudást és tapasztalatot kamatoztatva nekiállnak a kifejlesztésnek. Minden bizonnyal így született meg a Deuter Cross Air 20 EXP!

Deuter Aircomfort Flexlite rendszer tökéletes szellőzéssel

Deuter Aircomfort Flexlite rendszer tökéletes szellőzéssel

A hátkialakítás egyértelműen a felhasználás igényei szerint optimalizált, a Cross Air 20 EXP kerékpáros hátizsák a hálós Deuter Aircomfort Flexlite rendszert alkalmazza, amely a zsákot teljes felületén eltartja a háttól, ezzel a lehető legjobb szellőzést biztosítva. A vállpántok pedig a test vonalát rugalmasan követő, stabil, légcsatornákat alkalmazó szivacsos technikával rendelkeznek. A lényeg az optimális szellőzés biztosítása a lehető legnagyobb komfort mellett – mind kerékpáron, mind gyalogtúrázás közben. A hálós hátrész mögött könnyűfém merevítőszerkezetet találunk, amely minimális tömeg mellett kiváló stabilitást nyújt a zsák számára. A gyalogos túrázáshoz ez elengedhetetlen, mivel a súly ideális elosztása csakis így valósulhat meg.

Megnövelhető űrtartalom (+4 liter)

Megnövelhető űrtartalom (+4 liter) és túrabot-tartó!

A Cross Air 20 EXP a legnagyobb méretű folyadéktartályt is fogadja, amely akár egész napos kalandozásokhoz elegendő vizet vagy energiaitalt képes tárolni. Ennek súlya az ideális helyre, tehát a hátizsák aljába kerül, így a lehető legkisebb mértékben terheli a hátat. A folyadékkivezető cső ettől még természetesen felül „bukkan elő”. A Deuter a hidratáció biztosítása tekintetben is etalonnak számít: a PE víztartály belső bevonata megakadályozza a lerakódást, higiénikus, szopókája rendkívül jól használható. A hátizsák kapacitása egyébként egy cipzár lehúzásával 4 literrel bővíthető, ami jól jöhet a hosszú túrák során, illetve az időjárás felmelegedése esetén, amikor a felesleges ruházat rendszerint a „pakkban” landol.

Állítható, rugalmas, a mozgást pontosan lekövető mellheveder

Állítható, rugalmas, a mozgást pontosan lekövető mellheveder

Rengetek funkcionalitás elősegítő szolgáltatást kapunk a Deuter Cross Air 20 EXP hátizsákkal. Felsorolni is nehéz mindet: „bakancsos” üzemmódban igen hasznos a túrabottartó fül és a térképtartó zseb, kerékpározás után pedig az elülső sisaktartó háló jelent praktikus megoldást. Az oldalsó elasztikus záródású rekeszek, a belső értéktartó zseb vagy mondjuk a levetett ruha számára kialakított külön rekesz mindkét felhasználás során aranyat ér. Az oldalt elhelyezett szorítóheveder a kevésbé megpakolt táska formáját „rendezi”, az esővédő huzat pedig a vízhatlanságot biztosítja kedvezőtlen időjárásban. A 3M fényvisszaverő elemek és villogó lámpa számára kialakított tartófül ismét a kerékpáros üzemmódban kerül előtérbe. A kényelmes hátrész és a vállpánt mellett a rugalmas, a test mozgását pontosan lekövető mellheveder a stabilitást hivatott fokozni mindkét felhasználás során.

Hálós derékpánt és oldalsó elasztikus záródású zsebek

Hálós derékpánt és oldalsó elasztikus záródású zsebek

A természetjárók számára a hangsúly a kalandon van, így döntően a terepviszony határozza meg az útvonalbejárás módját. Ha lehetőség van rá, általában kerékpáron haladnak, mivel így nagyobb táv tehető meg az adott idő alatt. A sziklás vidéken pedig előkerül a bakancs és a túrabot, mivel ott a gyaloglás jelenti a haladás legpraktikusabb módját. Aki nem szeretne választani a két csodálatos túraélmény között, akár egy kaland során során mindkettőt igénybe venné, a Deuter Cross Air 20 EXP „személyében” egyértelműen ideális társat kap. Ez a modell a Deuter kínálatában is kuriózum: a megannyi speciális felhasználásra készült modelltől eltérően pont az ideális „ötvözeten” van a hangsúly. A német táskaspecialista ebben is hibátlant alkotott, és jól tette, mivel léteznek még vérbeli természetrajongók!

A szakember véleménye:
„Komoly masszív darab, a Deuter legendás modellje, most már értem, hogy miért! Például rúgóacél fémvázat kap, erre jön a hálós hátrész és a már-már elpusztíthatatlan kivitel. A hátrész vegyes használathoz, azaz gyalog- és kerékpáros túrázáshoz optimalizált. Ez nem egy „futkorászós” pillekönnyű hátizsák: egész napos, nagy teljesítményt igénylő bike&hike túrákra tervezett. Rengeteg hely van benne, illetve bővíthető is, stabilan, pontosan áll a háton, még a gyalogló pálcáknak is van rajta rögzítés! Amit nem tudtam hova tenni, az a nagy zseb „összepatentolója” – a cipzárt kiegészítve -, ennek nem látom a hasznát, bár nem is zavar. Negatívumként elmondható, hogy kissé nehéz megpakolni, mert igen mély, legalábbis a szélességhez, szájmérethez viszonyítva. Továbbá a sisakzseb is furcsa kialakítást kapott, nekem nem jött be. Különben egyértelműen „fullextrás” modell, minden megtalálható benne, ami egy hátizsák esetében lényeges: YKK cipzárak, könnyen záró csatok, jó hevederek, gumis mellpánt, italzsák, fényvisszaverők, azaz minden a tartósság és magas szintű funkcionalitás jegyében!”

Esővédő huzat

Esővédő huzat

Jellemzők:

 • hosszabb biciklis és „bakancsos” túrákra tervezett hátizsák
 • Deuter Aircomfort Flexlite rendszer tökéletes szellőzéssel
 • sportos megjelenés
 • testhez simuló forma
 • praktikus cipzáras bővítési lehetőség
 • túrabottartó fülek
 • elülső sisaktartó zseb
 • térképtartó zseb
 • oldalsó elasztikus záródású zsebek
 • szennyes ruhát számára külön zseb
 • belső értéktartó zseb
 • megnövelhető űrtartalom (+4 liter)
 • oldalt elhelyezett szorítóheveder
 • 3M fényvisszaverő elemek
 • villogó számára tartófül
 • állítható, rugalmas, a mozgást pontosan lekövető mellheveder
 • esővédő huzat
 • víztartállyal kompatibilis (3 liter)
 • űrtartalom: 20+4 liter
 • 1050 g
 • 49 x 28 x 22 cm
 • Deuter Ripstop 210/Hexlite 210 alapanyag

Ajánlott fogyasztói ár: 31 490 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Természetjáróknak kitalált modell

Természetjáróknak kitalált modell

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo