fbpx

Cateye 2017- Wattokban erősítenek

A Cateye computereiről és lámpáiról híres, ez utóbbiban erősítenek 2017-re, viszont teljesen új piacként itt a wattmérő tőlük, méghozzá igen kedvező áron!

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer 8

Vágjunk is rögtön a közepébe! Mára mindenki wattmérő fan lett, hiszen ezt nyomják mindenhol, és a legtöbb kerékpáros ebben látja a megváltást. A cégek pedig igyekszenek kihasználni a piaci rést, de eddig a magas, jellemzően félmillió körüli ár (összköltség) megakadályozta a terjedésüket. A Cateye sem nyitott persze saját wattmérő gyárat, hanem a 4iiii-vel együttműködve kvázi kínálatába emelte a cuccot. Miért jó ez? Elsősorban azért mert a 4iiii egy kicsi cég, kicsi központtal, és logisztikával, a Cateye pedig a világ egyik legnagyobb kerékpárelektronikai cége, aki a világ majd összes országában jelen van, és computereikbe is integrálni tudják a wattmérőtől érkező jelet. Nem mellékesen szerintem már évek óta ők gyártják a Cateye-nak a pulzusmérő öveket. 🙂 Szóval ez egy joint venture, amivel a bringások csak nyerhetnek.

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer

Egyes külföldi oldalak fikázzák a Cateye-t, hogy 20 USD-ral többet kér a Cateye feliratos eszközért, mint maga a gyártó cég. Én pedig azt mondom, hogy ez nagyon baráti annak fényében, hogy mennyi támogatást (marketing, logisztika, support) tesz mögé a japán óriás. Tudnék sorolni kerékpár vázakat, alkatrészeket, melyeknél akár dupla szorzó is szerepel csak azért mert az egy másik cég logóját viseli… Szóval az idén már az Etixx csapat által is használt Cateye – mindössze 9 grammos – szenzora kétféle kivitelben lesz elérhető. Bal hajtókaros, vagy mindkét oldali. És a dolog szépsége, hogy készen, 105/Ultegra/Dura Ace hajtókarostól is megveheted, de magadnak is felszerelheted rájuk. Három különböző irányú erőt tud mérni a szenzor, és ebből határozza meg a befektetett wattokat, akár lábanként külön-külön a dual szenzor esetében. Nem találtunk infót róla, de valószínűleg ANT+ jelátvitellel működik mivel a Stealth és Padrone szériás computereik is ezen keresztül fogadják a jeleket. Az árakat még nem ismerjük, de 400-800 EUR körül lesz majd kiviteltől függően.

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer 2

Világítás fronton a legérdekesebb újítás a „féklámpás” Rapid X2 Kinetic volt. A COB-LED-es hátsó lámpa Lithium-Polymer akkumulátorral készül ami micro USB csatlakozón át tölthető, és egy gumi heveder segítségével könnyen felszerelhető. Az igazi érdekessége viszont az, hogy alapból villog, mint sok száz társa, viszont a gyorsulás érzékelő szenzorának köszönhetően fékezéskor folyamatos fényű üzemmódba vált! Így figyelmezteti a mögötted jövőket arra, hogy erőteljesen lassulsz. Városi használat esetén nagyon hasznos ez a funkció, és az 50 lumenes fényerejét 30 órán át tudja biztosítani. Nem mellékesen 180 fokos láthatóságot nyújt.

A németek nagyon szigorúan veszik a minősítéseket, ezért ott nem lehet mindenkit szétvakító aliexpresses lámpákkal közlekedni, mert már varrja is rád a rendőr a büntit. Ezért is nagy szó, hogy a híres kötözködő StVZO jóváhagyta a Rapid XG és MicroG hátsó villogót és a hozzájuk tartozó G-Volt50 illetve G-Volt25 első lámpát közúti használatra. Az összes lámpa USB-ről tölthető, az 50-es kivitel értelemszerűen 50 LUX fényerőt biztosít a 25-ös pedig 25-öt. Előbbi simán elegendő közvilágítás nélküli területre, akár terepen is.

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer 5

A Volt szériás lámpák közül a 800/400/300-as modellek „powerbank”-ként is tudnak funkcionálni, ami hasznos dolog, ugyanis a legtöbb bringás tavasszal elrakja a fiókba az ismeretlen töltöttségű lámpát, melyeket szeptemberig elő sem vesz. Ez nincsen túl jó hatással az élettartamukra, kapacitásukra. Mostantól ez is meg van oldva, használd telefon töltésre. Úgyis lemerül mindegyik okos készülék pár óra alatt ha igazán használod, terepen meg ha Strava-zol, fotózol, navigálsz szükség lesz erre.

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer 6

A Loop 2 végre megoldja a hátsó villogó elegáns kérdését országúti bringán is. A kérdés, hogy itthon mennyire fogadja majd el a rendőr. Folyamatos fénnyel 30 órát, villogóban 50-et tud a kis villogó páros. 18-22 mm-es kormányokkal kompatibilis.

2017_cateye_lampa_wattmero_powermeter_computer 1

Érkezik egy új konzol is amit sisakra tudsz felszerelni, így azokat a Cateye lámpákat is tudod fejlámpaként használni, amiket eddig nem. Csak arra kell figyelni, hogy a sisakod gyártója engedélyezte-e a fejlámpás használatot, mert ugye így egy „kicsit” másként nyeli el az ütést esés esetén.

A Cateye újdonságait keresd a hazai forgalmazó partnerboltjaiban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo