fbpx

Thule 2017: a svédek már a spájzban vannak!

Természetesen a jövő év sem kezdődhet el Thule újdonságok nélkül! Bár most inkább a gyerekszállítás volt a fókuszban, de jön egy új bringaszállító és változnak a táskák is. Mindezekkel a kiállítás legjobb kávéja mellett tudtunk megismerkedni, mert ahogy az elmúlt években, úgy idén is egy profi baristát hoztak magukkal a standra.

Nem, ez nem a Nostromo űrhajó "csak" egy gyerekszállító utánfutó itt éppen téliesítve!

Nem, ez nem a Nostromo űrhajó “csak” egy gyerekszállító utánfutó itt éppen téliesítve!

Szerintem nyugodtan megerősíthetjük ami a sajtóanyagban is áll az új Chariot gyerekszállító utánfutóról, hogy a világ legmultifunkcionálisabb ilyen eszköze. Mindegy, hogy kerékpározni, futni vagy éppen sítúrázni szeretsz, mindegyikre megoldást tud jelenteni a Sport modell és ugye babakocsiként is funkcionál. 4 évszak, 4 mozgásforma, egy utánfutó. A bringások nagy része nem csak kerékpározik, hanem kiegészítő sportokat is űz, és persze előbb-utóbb családja is lesz.

Így néz ki egy trendi szerelvény

Így néz ki egy trendi szerelvény

A bringás utánfutózás itthon nem a legegyszerűbb műfaj, mivel kevés a forgalommentes útszakasz, vagy a megfelelő bringaút hálózat. Akik viszont erre adják a fejüket, szeretnék ezt minél professzionálisabb módon tenni. A Chariot széria évek óta a legjobb megoldás erre. A most megújult széria laprugót is kapott a még kényelmesebb utazás érdekében, sőt a rugózás előfeszítése állítható, így az oldalanként eltérő súlyú gyerekhez is belőhető!

Négyféle gyerekszállító lesz a kínálatban. A Chariot Sport, a Chariot Cross, a Chariot Lite, és a Chariot Cab. Érdekesség a „panoráma tető”, melynek segítségével nem csak a szülő láthatja mit csinál(nak) a kicsi(k) belül (mivel két személyes a Chariot), hanem a gyereknek is megvan a kontakt az anyukával vagy éppen apukával.

A Chariot Cab igazi terepe a városi, napi szintű használat, akár bevásárlással egybekötött gyerekszállítással, mivel külön csomagtároló része van. Itt viszont a futás helyett marad a sétálás mivel a csomagtartó rész elfoglalja a lábteret a futástól. Viszont az év összes napján használható, mivel vízálló, téliesíthető és persze minden része ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Végre mindenféle kerékhez elég egy tartó

Végre mindenféle kerékhez elég egy tartó

Felfrissítették az Easy Fold XT vonóhorogra szerelhető bringaszállítót is, melynek két illetve három kerékpárhoz tervezett kivitele is van. Nevéből adódóan összecsukható és még kis kerekeket is kapott, amin a garázsban a helyére lehet húzni. Opcionálisan vehetsz hozzá bringa rámpát amivel a nehezebb elektromos kerékpárok is könnyedén feltolhatók rá. Nagyon kicsi erő kell a vonóhorogra zárásához (ez sok gyártónál nem így van) és megemelni sem vészes, mivel mindössze 21 kilót nyom a hármas kivitel! Végre nem kell külön tartó a fatbike-nak vagy a 650B+ kerekű gépeknek.

A Thule Easy Fold XT sínje úgy lett kialakítva, hogy fogadja a vékony országúti keréktől az 5”-os gumival rendelkező szörnyetegig mindet. Racsnis hevedere nagyon hosszú és könnyen kezelhető. A bringák közötti távolság is nőtt, így könnyebb kilogisztikázni a felrakásukat, bár otthoni használat esetében ezt elég egyszer kitalálni, utána már gyerekjáték mindig ugyanoda rakni.

Gyerekülés fronton is van változás. A Thule megvette a Yepp gyerekülés gyártó céget és két közös modellt mutattak be. A Thule Yepp Nexxt Maxi a hátsó, a Thule Yepp Nexxt Mini pedig az első gyerekülés. Szokatlan formája mellett érdekessége az ultrakönnyű súly és a mágneses biztonsági csat. Befelé a gyerek maga is be tudja kötni az 5 pontos biztonsági övet, de az oldásához már egy felnőtt erejére van szükség. Ugyanígy pillanatok műve a fel és leszerelés is az okos dokkolónak köszönhetően.

Így néz ki a teljesen felszerelt bringa Thule cuccokkal.

Így néz ki a teljesen felszerelt bringa Thule cuccokkal.

A táskáknál is lesz változás, méghozzá konzol szinten. A kormányra szerelhető Pack’n Pedal konzol most már szimpla kivitelben is elérhető lesz, így aki kormánytáskát nem szeretne felrakni csak telefon dokkolót, annak az egyszerűbb kivitel is elegendő. Változtattak a szintén Pack’n Pedal sorozatba tartozó hátsó csomagtartó konzolján is, ami össztelós bringákhoz is használható és a hirdaulikus fékcsöveket is át tudod vezetni a bilincsek alatt. A táskák még nagyobb fényvisszaverő felületet kaptak, ami napi használat esetében jól jön a szürke téli hónapokban.

A Thule újdonságait keresd a BikeFun-nál!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo