fbpx

Jenny Rissveds a női mountain bike olimpiai bajnok!

Bemutatkozott Rióban a mountain bike XCO pálya, egy nem is akármilyen versennyel, a hölgyek cross country futamával.

Jenny Rissveds

Jenny Rissveds

A rajt után nem sokkal úgy tűnt, a svájciak fogják dominálni a hatkörös versenyt. Linda Indegrand volt a nyúl, és sokáig úgy tűnt az elmúlt években domináns Jolanda Neff szempontjából minden a terv szerint alakul. Az U23-as világbajnok svéd Jenny Rissveds és a korábban világbajnok lengyel Maja Włoszczowska társaságában követték Indegrandot, úgy tűnt, Neff spórolni is tud.

Neff, Rissveds, W

Neff, Rissveds, Wloszczowska

Amikor féltáv előtt utolérték Indegrandot, a svájciak sztárja fokozta is a tempót, de a svéd lányt nem tudta elrázni, Włoszczowska is csak 10-20 méterekre úszott meg. Miután nem tudtak mit kezdeni egymással, egy ideig együtt utazott a trió, az utolsó előtti körre azonban Neffnek kiürült a tankja, a hosszú emelkedőn Rissveds leszakította ellenfelét.

Jenny felfelé

Jenny felfelé

Az utolsó körre pedig tovább tudta fokozni a tempót, s a végig derekasan küzdő Włoszczowska is leszakadt. Rissveds végül perces előnyt hozott össze, mögötte a dobogó harmadik fokáért meccselt Catharine Pendrel és Emily Batty, végül a nagyobb termetű kanadai hölgy szerezte meg a bronzot.

Jenny lefelé

Jenny lefelé

Ki kell még emelni a közvetítés minőségét, ha minden XCO versenyt hasonló szinten tolmácsolna az operatőr stáb, valószínűleg nőne a mountain bike sport népszerűsége világszerte. Ha pedig már a szakág iránti érdeklődésnél tartunk, ne feledkezzünk meg a kerékpársport egyik legnagyobb sztárjáról, Peter Saganról se, aki holnap Kulhavyval, Absalonnal és Schurterrel méri majd össze tudását… A férfiak között indul a Riói Olimpia egyetlen magyar kerékpáros résztvevője, Parti András is.

az aranyéremmel

az aranyéremmel

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo