fbpx

BikeFun Floormaster “mini” állópumpa

Hazai kerékpáros körökben a BikeFun márkanév alatt forgalmazott kiegészítő felszerelések közkedveltek, megbízható, jól megtervezett darabok, amelyek a Merida kerékpárokat forgalmazó kereskedésekben egyszerűen beszerezhetők. A BikeFun idei termékpalettája számos igényes, technikai szempontból érdekes, egyben hiánypótló pumpát tartalmaz. A jelen bemutatóban szereplő Floormaster mindennek mintapéldája: tessék megkapaszkodni, egy 30 cm hosszú állópumpáról van szó!

A BikeFun Floormaster (GM-731 modellszám) érdekes átmenet képez a kisméretű, könnyű, hordozható minipumpa, illetve a terjedelmes, hatékony működést biztosító műhelypumpa közt. Az előbbi döntően vészhelyzetekre, a kerékpározás közben elszenvedett defektek kijavítására szolgál, az állópumpa viszont az indulás előtti a pontos nyomás biztosítására, illetve a „házilagos“ karbantartáshoz alkalmas eszköz. A Floormaster a kettő közt tátongó űrt hivatott áthidalni, egyszerre biztosítva a hatékony működést és a praktikus hordozhatóságot. A mellékelt konzol és heveder segítségével a kerékpárra is felszerelhető, meglepően könnyű, így hosszabb vagy rövidebb kerékpártúrához ideális választás.

Álló helyzetben a kihajtható talpra rálépve végezhetjük a dugattyú mozgatását. Ez kétségtelenül hatékonyabb működést eredményez, mint a levegőben történő „hadonászás“. A BikeFun eme hibridpumpája megfelelően stabil, pontos kialakításnak köszönhetően hatékonysága sem lebecsülendő. Teljes egészében könnyű aluötvözetből készül, még a dugattyú és a nyomórúd is forgácsolt CNC-megmunkált kialakítást kap. Ennek köszönhetően akár 8 Bar is elérhető, a rendelkezésre álló dugattyútérfogatból a tervezők mindent “kihoztak”!

A pumpa tetszőleges szögállású tömlővel csatlakozik a kerékszelephez. A tömlő sajnos nem valami hosszú, ellenben analóg nyomásmérőt találunk rajta. A kétféle szeleptípus közt a szelepfej megfordításával válthatunk, a szelepfej is minőségi alu alapanyagból készül. A szelepcsatlakozás rögzítőkarral záródik, a levegő megszökése tehát lényegében kizárt.

Nyomásmérő is gazdagítja a Floormaster funkcionalitását…

A Floormaster “hibridpumpa” véleményünk szerint túrázáshoz ideális típus. Praktikusan a kulacstartóra rögzíthető, de a mellékelt húzózárral a váz egyéb részeire is felcsatolható. Egy túratáskában is „otthonosan érzi” magát – legyen szó “hátamon a házam” csomagos túráról, vagy hétvégi kiruccanásról. A hosszabb túra során akár napi szinten biztosíthatjuk a kerékben lévő nyomást, ami az integrált nyomásmérőről bármikor leolvasható.

Kompakt méret, egyszerű hordozhatóság…

A pumpálás kissé körülményes, de a minipumpákhoz képest kétségtelenül hatékony…

Jellemzők:
kompakt állópumpa, átmenetet képez a mini- és a talpas pumpák közt
ideális hosszabb vagy rövidebb kerékpártúrához
teljes egészében alumínium pumpatest
könnyű és pontos kidolgozás
alumínium nyomórúd és dugattyú
pumpatestből tetszőleges szögben kihajtható tömlő
tömlőn elhelyezett könnyen leolvasható “in–line” nyomásmérő
alumínium markolat
karral zárható szelepcsatlakozás
Presta (szingó) és Schrader (autós) szeleppel kompatibilis
8 Bar maximális nyomás
vázra konzollal és hevederrel felszerelhető

Hossz: 315/535 mm
Tömeg: 178 g
Felszerelhetőség: hevederrel kiegészített konzol, illetve vázrögzítésre szolgáló kötegelő (mind tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 3
Praktikus használat: 3
Minőség: 3
Ár/érték: 3

Ajánlott fogyasztói ár: 9990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

A hosszabb túrák során akár napi szinten biztosíthatjuk a kerékben lévő nyomást.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo