fbpx

A cyclocross rengeteg arca egy hétvégébe sűrítve

Miközben hazánkban – „kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk” – alapon a klasszikus Postás pályán nemzeti bajnokságot rendeztek, a nemzetközi porondon is több arcát mutatta meg a kerékpársport talán legfurcsább, egyben legizgalmasabb szakága.

A sportág legfelsőbb elitje Belgiumban mérkőzött meg iszonyú sárban, aminek – bár nem a sporteredményeket tekintve – magyar vonatkozása is van: Hamvas Bálint, a Cyclephotos.co.uk oldal üzemeltetője fantasztikus képeket készített az epikus küzdelmekről.

A nemzetközi elit számára a sárról szólt a hétvége - Fotó: Hamvas Bálint, cyclephotos.co.uk

A szombati 4. GVA Trofee forduló Rouwmoer pályáján egy korábbi kétszeres világbajnok, a 33 éves belga Bart Wellens sikerét hozta, miután megörökölte az első helyet az élről technikai probléma miatt kiálló honfitársától, Svan Nys-től.

videó összefoglaló a GVA Trofee futamáról:
http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_wielrennen/1.1179526

Vasárnap viszont a szakág legeredményesebb versenyzőjét, Sven Nys-t már két defekt sem tudta megakadályozni abban, hogy a világkupa sorozatban most debütáló nameni futamon (a világkupa 5. állomásán) óriási dagonyában legyűrje a szintén világbajnoki címmel büszkélkedő belga bajnokot, a sérülése után a hétvégén visszatérő Niels Albertet. Érdekesség, hogy az eddig legerősebbnek tűnő Kevin Pauwels-t megfogta kicsit a sár, mindkét napon csak negyedik lett, így a világkupában Nys átvette tőle a vezetést.

Videó összefoglaló a világkupa-futamról:
http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_wielrennen/1.1179668

Érdemes szót ejteni arról is, hogy a téli időszakban a cyclocross összehozza kicsit a szakágakat, különböző indíttatásból, de az aranyérem úgy tűnik, a specialisták birtokában marad. A két éve még verhetetlennek tűnő cseh Zdenek Stybar például első teljes profi országúti szezonja után szenvedett, szombaton a 14. helyen, vasárnap ötödikként zárt. Az ugyancsak hajdani krossz-világbajnok, holland Lars Boom is visszatért a játékba, de a már abszolút országútra koncentráló Rabobank-versenyző csak a középmezőnyben tudott végezni.

A mountain világbajnok José Hermida Spanyolországban győzött

Spanyolországban a tavalyi mountain bike olimpiai-krossz világbajnok, José Antonio Hermida tudott győzni egy helyi viadalon Valenciában, de ami még érdekesebb, a Movistar kiváló országúti sprintere, Francisco Ventoso is nyomja a krossz-futamokat. Utóbbi második lett a madridi kupasorozat Torrejón de Ardoz-i állomásán, úgy, hogy az EnBici illástó két versenyzője csak a taktikai előnyük birtokában tudta kijátszani a spanyol profit.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo