fbpx

Határnyitás: Mától ismét vásárolhattok a Radwelt MichiKnopfnál!

A koronavírus-járvány a gazdaság számos szegmensét negatívan érintette, de szerencsére a kerékpárüzletek jelentős része nem tartozott ide, például a magyar határtól nem messze található Radwelt MichiKnopf rekordforgalmat ért el annak ellenére, hogy az osztrák szabályok miatt egy hónapra be kellett zárniuk, de az április és a május hónapok olyan erősek voltak, hogy május végére gyakorlatilag elérték az előző éves forgalmukat. Fontos infó, hogy június 5-én a magyar-osztrák határ újra kinyit, így újra látogathatják magyar vásárlók is az üzletet!

Nem várt módon a kerékpárüzletek forgalmát fellendítette a veszélyhelyzet, a többség arra számított, hogy a gazdasági visszaesés a vásárlók számában is meg fog mutatkozni, hiszen mindenki visszafogja a fogyasztását, spórol, hogy biztosan túl tudja élni a nehéz időszakokat. Ennek ellenére nem így történt, a hazai boltok között is lehetett hallani arról, hogy sokaknak nagyon pörög az üzlet még a korlátozott nyitvatartási idő ellenére is, Ausztriából a Radwelt MichiKnopftól pedig adatokat is kaptunk, hogy mennyire felpörgött a forgalom a veszélyhelyzet alatt. Az osztrák üzletek egyébként a helyi szabályozásoknak megfelelően kénytelen voltak bezárni egy hónapra, tehát még korlátozott nyitvatartással sem lehettek nyitva, mint a magyarországi boltok. Lehet ennek eredményeképpen olyan keresletkielégítetlenség támadt az osztrák fogyasztókban – vagy a járványnak köszönhetően változtak az értékrendek – , hogy eddig nem látott módon kerékpárvásárlásba kezdtek és óriási forgalmat bonyolított le a magyar határtól nem messze fekvő kerékpárüzlet.

És ha már a számokról beszélünk, a Radwelt MichiKnopfnál hazai ésszel nehezen felfogható választék található ebike-okból és normális kerékpárokból egyaránt, minden évben óriási raktárkészlettel vágnak neki a szezonnak, ami már az előző év végén beérkezik hozzájuk, így a jelenlegi gyártásleállások, beszállítási problémák sem érintették az üzletet. A 2020-as évet 2200 ebike-kal a raktáron kezdték meg, amiből már csak 1000 maradt, itt érdemes megjegyezni a tavalyi cikkünkben szereplő magyarországi adatot, ahol Thommey kollégám arról írt, hogy itthon évente kb. 1300-1500 ebike fogy el, tehát majdnem a komplett magyarországi ebike forgalmat bonyolította le ez az üzlet egyes egyedül. Felmerülhet a kérdés, hogy miért ebike-okról írunk. A válasz lehet kicsit meglepő, de egyszerű, pusztán azért, mert kint több ebike fogy, mint hagyományos kerékpár.

A Radwelt MichiKnopf kapcsán mindig előkerül Sebestyén Balázs neve, a híres televízió- és rádióműsor-vezető is ebben az üzletben vásárol, sőt gyakorlatilag a bolt magyarországi nagykövete lett, erről született tavaly egy cikkünk, ami nagy port kavart hazai berkekben, de tudni kell, hogy Balázs a rádióműsorában az ebike kerékpározást népszerűsíti rendszeresen, ami növeli a magyarországi eladásokat is.


Június 5-én újranyílik a magyar-osztrák határ, mellyel ismét lehetősége lesz a magyar vásárlóknak ellátogatni a Radwelt MichiKnopfba Mattersburgba, ami a magyar határól mindössze csak 15 km-re található. És nyelvi akadályok miatt sem kell aggódni, ha valaki ebben az óriási választékkal rendelkező kerékpárüzletben szeretne vásárolni, mert a magyar eladók is dolgoznak a boltban, aki szívesen segítenek a vásárlóknak.

További információkat a Radwelt MichiKnopf honlapján vagy a facebook oldalán találsz, vagy magyar nyelvű információkért keressétek Horváth Csabát a +436602849555 telefonszámon vagy a csaba@radwelt.co.at email címen.

A cikkünk a Radwelt MichiKnopf támogatásával készült.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo