fbpx

GP Camaiore: Sagan nyert, Kuszti 16. – Lovassy Krisztián nyilatkozatával, videóval

A szlovák Peter Sagan (Cannondale) nyerte az UCI 1.1 kategóriás GP Camaiore viadalt, ahol az Utensilnord-Ora24.eu két magyar versenyzője, Kusztor Péter és Lovassy Krisztián is indultak, a magyar bajnok a főmezőny elején, a 16. helyen végzett.

(Foto: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Peter Sagan (Foto: Stefano Sirotti – sirotti.it)

A 183 kilométeres toszkán versenyen sokáig egy ötfős szökés tartotta magát, Taylor Phinney (BMC), Stefano Agostini (Cannondale), Maxim Belkov (Katyusa), Alessandro Proni (Vini Fantini) és Pedro Paulinho (Ceramica Flaminia) tekertek elöl. A mezőny azonban nagy tempóra kapcsolva utolérte őket, és a pálya igen kemény emelkedőjének hatodik mászásakor formálódott ki az élboly, főleg Vincenzo Nibali (Asztana) akcióinak köszönhetően.

(Foto: Stefano Sirotti - sirotti.it)

Kuszti sárga szemüvegben, piros bukóban (Foto: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Az olasz azonban nem tudta elrázni tavalyi csapattársát, a csoport legjobb sprinterét, Peter Sagant, pedig még a lejtőn is próbálkozott. A tucatnyi bringás együtt esett be a célba, ahol a szlovák bajnok volt a leggyorsabb. Kusztor az Utensilnord legjobbjaként, a végén jól helyezkedve a negyedik pozícióban érkezett a főmezőnyben, ami a 16. helyet jelentette. Lovassy Krisztián három kört ment a hatból, de jól esett számára az első verseny, amiről így számolt be:

Kuszti 16. lett, a második sorban 40 másodperc hátránnyal érkezett, 4. a sprinten, jól helyezkedett. Én a hat hegyi körből hármat mentem a mezőnnyel, Bosisio egy körrel többet, a csapatunkból hárman fejezték be a versenyt a főmenyőzben (Kusztin kívül Federico Rocchetti (18.) és Marco Zamparella (42.) lett, Alessandro Mazzi 102. 5:30 perc hátránnyal – a szerk.).

Az idő jó volt, 15-20 fok, napsütés, szél tűrhető, jó erőben éreztem magam, de az emelkedő nehéznek bizonyult: 2800 méter, helyenként 10-11%-os részekkel, és fennsík volt utána, majd még egy kis emelkedő. A pálya többi része nagyon haladt, főleg a sík részek, pedig “nyélen voltunk” végig. Elengedtek egy ötfős elmenést, és amikor már 12 percre voltak, akkor kezdtek forogni elöl, és azért egy Taylor Phinney-t elengedni 13 perc 10 mp-re merész…

(Foto: Stefano Sirotti - sirotti.it)

GP Camaiore (Foto: Stefano Sirotti – sirotti.it)

A hegyet kivéve egyébként nem tudtak olyan tempót menni, ami rosszul essen, 140-es átlagpulzusom volt, de a tavaly nyári 68 kilós versenysúlyomhoz képest most még 73 körül mozgok. Az ideális súlyom amúgy 69-70 között van, akkor érzem jól magam és még van erő is a lábaimban.

Nem vagyok elkeseredve, jól érzem magam, élvezem az edzéseket, és most túl vagyok az első versenyen is. A tavalyi egy teljesen máshogy felépített év volt, most nem kapkodok el semmit, nem sürgetem a formába lendülést, majd jön. Gratulálok Kusztinak, nagyon szépen versenyzett és erős volt!

A teljesség kedvéért pedig a beharangozónkban feltett kérdésre – Schleck vagy Kusztor? – a válasz: Kusztor, Andy Schleck ugyanis 5:30 perc hátrányban a 92. helyen érkezett. Kusztor Péter beszámolója hamarosan blogjában…

Videón a sprint, Kusztival:

Végeredmény:

1.     Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling     4:17:34
2.     Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida
3.     Rinaldo Nocentini (Ita) Ag2R La Mondiale
4.     Matthew Busche (USA) RadioShack Leopard
5.     Mauro Santanbrogio (Ita) Vini Fantini-Selle Italia
6.     Miguel Angel Rubiano Chavez (Col) Androni Giocattoli
7.     Francesco Reda. (Ita) Androni Giocattoli
8.     Denis Menchov (Rus) Katusha
9.     Giampaolo Caruso (Ita) Katusha
10.     Michele Scarponi (Ita) Lampre-Merida
11.     Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team
12.     Moreno Moser (Ita) Cannondale Pro Cycling
13.     Giacomo Nizzolo (Ita) RadioShack Leopard     +0:40
14.     Enrico Barbin (Ita) Bardiani Valvole-CSF Inox
15.     Mauro Finetto (Ita) Vini Fantini-Selle Italia
16.     Peter Kusztor (Hun) Utensilnord ORA24.eu
18.     Federico Rocchetti (Ita) Utensilnord ORA24.eu
42.     Marco Zamparella (Ita) Utensilnord ORA24.eu
102.     Alessandro Mazzi (Ita) Utensilnord ORA24.eu    +5:30

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo