fbpx

Giro d’Italia – 20. szakasz: mindent eldöntő királyetap lehetett volna

Ma is megvártuk a reggelt, hogy biztosnak tűnő információkkal szolgálhassunk a Giro d’Italia adott szakaszát illetően. Az alább bemutatott szintrajz a Giro technikai igazgatója, Mauro Vegni szerint végleges, és „mindenképpen” felmegy ma a mezőny az olasz Alpok „Hármashatár-hegyére” a Tre Cime di Lavaredo-ra.

A tervezett útvonal Giau és San Pellegrino hágójával

A tervezett útvonal Giau és San Pellegrino hágójával így festett volna

Bár tegnap végül a hóhelyzet miatt lefújták a 19. etapot, mára úgy alakították az útvonalat, hogy gyakorlatilag még havazás esetén sem szerepel a penzumban veszélyes lejtő, „csak” fölfelé kell majd megküzdeni a versenyzőknek a faggyal és egymással. Silandro/Schlanders és Tre Cima di Lavaredo között 210 kilométer vár a mezőnyre, 196 kilométernél a Passo Tre Croci (1805 m) és a befutó, a Tre Cime di Lavaredo (2304 méteren).

A módosított szakasz - megtartva a hegyi befutó helyszínét, így néz ki

A módosított szakasz – megtartva a hegyi befutó helyszínét, így néz ki

Emlékeztetőül az összetett állás (Amivel kapcsolatban friss hír, hogy az időfutamon is gyengélkedő korábbi dobogóesélyes, a holland Robert Gesink (Blanco) is a topfavoritok – Ryder Hesjedal, Bradley Wiggins – sorsára jutott, betegség miatt feladta a versenyt, nem lesz ott a rajtnál.):

1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 73:55:58
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:04:02
3 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling 0:04:12
4 Michele Scarponi (Ita) Lampre-Merida 0:05:14
5 Przemyslaw Niemiec (Pol) Lampre-Merida 0:06:09
6 Rafal Majka (Pol) Team Saxo-Tinkoff 0:06:45
7 Carlos Alberto Betancur Gomez (Col) Ag2R La Mondiale 0:06:47
8 Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini-Selle Italia 0:07:30
9 Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 0:08:36
10 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:09:34

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.