fbpx

Giro di Lombardia: Dan Martin mert és nyert – videó

Tavalyi Liege-győzelme után újabb monumentumot pipált ki az ír Dan Martin (Garmin-Sharp), miután a végjátékban faképnél hagyta ellenfeleit.

lombardia2

A Como és Bergamo közötti 256 kilométeres olasz klasszikus szintrajza folyamatos hullámvasút, nem véletlen, hogy a klasszikus menők mellett általában a legjobb hegyimenők is beleszólnak a verseny alakulásába. Bár a Hermans-Weening szökevénypáros ma is sokáig tartotta magát az élen (kb. 5 km-rel a cél előtt érték őket utol), és folyamatosak voltak a próbálkozások a mezőnyből is, a verseny az utolsó meredek emelkedőn, Bergamo városában dőlt el.

lombardia1

Először a belga Wellens próbálkozott, de a mezőny rákapcsolt, és egy kis csoport Philippe Gilbert vezetésével gyorsvonatként kerülte ki a dombtető előtt. Ott volt Valverde, Rodriguez, Rui Costa, Albasini, Aru, és a lejtmenetben csatlakozott Samuel Sanchez is. A két BMC-s, Sanchez és Gilbert nem tudták kihasználni létszámfölényüket, nem akcióztak és az 500 méterrel a cél előtt indító Martinra sem mozdult egyikük sem.

Videón a végjáték:

Ezzel a többiek is hasonlóképp voltak, Valverdéék csak nézegették egymást, de ekkor a 28 éves írnek már volt vagy 100 méter előnye. Innen nem volt kérdés, ki nyeri a versenyt, Valverde és Rui Costa csak a második helyért hajrázhatott. Martin később elmondta, már az emelkedőn meg akart lépni, de beszorult a mezőnybe, így az utolsó kilométeren kellett meglepnie a többieket, s végül sikerült.

Eredmény:

1 Daniel Martin (Irl) Garmin Sharp 6:25:33
2 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:00:01
3 Rui Alberto Faria Da Costa (Por) Lampre-Merida
4 Tim Wellens (Bel) Lotto Belisol
5 Samuel Sanchez (Spa) BMC Racing Team
6 Michael Albasini (Swi) Orica Greenedge
7 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team
8 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Team Katusha
9 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team
10 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale 0:00:14

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo