fbpx

Giant kerékpárok újra a Worldtourban

A világ egyik legnagyobb kerékpárgyártójának bringái 2022-ben visszatérnek a Worldtourba, ebben a szezonban a BikeExchange-Jayco férfi csapata Giant, míg a női csapat Liv kerékpárokat fog használni.

Giant Propel BikeExchange

Giant Propel Advanced SL Disc BikeExchange dizájnnal

A profi csapatoknál sokszor előfordul, hogy évente váltanak kerékpárt, amire éppen jó példa a BikeExchange-Jayco csapata, ahol 2020-ban Scott-tal, 2021-ben Bianchival, 2022-ben pedig Giant kerékpárokkal megy a csapat. Viszont az ritkább, hogy egy-egy nagy márka eltűnik a kerékpársport élmezőnyéből, főleg, ha világ egyik legnagyobb gyártójáról, a Giant-ról van szó. 2021-ben ez történt, a CCC megszűnésével nem volt olyan csapat, akit szponzoráltak volna, pedig a tajvani vállalatnak komoly történelme van a Worldtourban. De 2022-re visszatér a Giant az országúti kerékpársport legmagasabb osztályába az ausztrál worldtour csapat, a BikeExchange-Jayco oldalán.

Liv Langma

Liv Langma Advanced SL Disc a női csapat számára

Ezúttal is olyan csapatra esett a választás (akárcsak a CCC esetén), ami férfi és női elsőosztályú sorral is rendelkezik, mert így nemcsak a Giant kerékpárokat láthatják viszont a versenyzők alatt, hanem a kifejezetten nőknek tervezett Liv márkanév alatt futó modelleket is (a Giant az első között hozott létre külön női márkát és a mai napig kiemelt figyelmet kap a “gyengébbik” nem).

A férfiak a “klasszikus” országúti Giant TCR Advanced SL Disc-et (mi is teszteltük) és az aero Propel Advanced SL Disc-et fogják használni mezőnyversenyeken, míg a nők a tavaly bemutatott Liv Langma Advanced SL-lel fognak versenyezni. Időfutamokon a Trinity fogja szolgálni az ausztrál csapat versenyzőit.

©PHOTOGOMEZSPORT2021

De nem csak kerékpárokkal fogja szponzorálni a csapatot a Giant, hanem a felsőkategóriás kiegészítőmárkájának, a CADEX termékeivel is, elsősorban a kerekeiről híres ez a márka, de top nyergeket és kormányokat is gyártanak ezen a néven. Ezenfelül a  csapat sisakjai is Giant sajátmárkásak lesznek.

Team BikeExchange-Jayco felszerelései 2022-ben:

Férfi csapat:
TCR Advanced SL Disc
Propel Advanced SL Disc
Trinity Advanced Pro TT
Rev Pro sisak
Pursuit TT sisak
CADEX kerekek

Női csapat:
Langma Advanced SL Disc
Liv Rev Pro sisak
Attacca TT sisak
CADEX kerekek

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo