fbpx

Garmin Trail Zone Cyclo-cross Magyar Kupa beszámoló, képek, eredmények

Festői környezetben, Iszkaszentgyörgyön zárult a 2020/21-es Cyclo-cross Magyar Kupa, ahol szép időben, egy rendkívül gyors pályán mérhettek össze erejüket a szakág versenyzői.

Az idei évben a Garmin Trail Zone Cyclo-cross Magyar Kupával zárult a legrangosabb hazai cyclo-cross sorozat. A versenynek az Iszkaszentgyörgyön található Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély parkja és közvetlen környezete adott otthont, ami már magában különlegessé tette a rendezvényt. A hét közben elolvadó hó és a verseny előtti nagyobb mennyiségű eső sem tudta sártengerré változtatni a pályát, ráadásul a hétközi időjárás előrejelzések tévedtek és vasárnapra napsütéses idő köszöntette a versenyzőket, így a januári télben többeket láthattunk rövidben versenyezni.

A pálya egyértelműen nagyon gyors lett, az idei szezonban a leggyorsabb, a lendületet kevés csiki-csuki kanyar törte meg és mindösszesen egy dupla palánknál kellett leszállni (persze csak azoknak, akik nem tudták megugrani). Természetesen azért volt kihívás a pályában, a kissé csúszós erdei szakasz elbújó gyökerei is adtak némi nehézséget és a parkban a fű sem aszfalt simaságú volt.

 

A tempós nyomvonal miatt nem alakult ki nagy különbség a versenyzők között, így már a kisebbeknél is igazi ki-ki meccset láthattunk, U11-ben és U17-ben is gyakorlatilag sprint döntött az első helyről. A nőknél is az első körökben még nagyon szoros verseny volt kialakulóban, de végül Szekeres Viktória javára dőlt el a verseny, így ő szerezte meg az abszolút győzelmet Péteri Niké és Kapott Szonja előtt.

Az elit férfiaknál sokáig egy kisebb vonat haladt az élen, ami idővel Lehmann Csongorra és Rózsa Balázsra csökkent, nem tudott egymástól megszabadulni a két bringás, de végül az utolsó kör döntött és Lehmann Csongor ért be elsőként, míg Rózsa Balázs a második helyet szerezte meg, a harmadik helyen pedig Ferenczi Balázs ért célba.

 

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo