fbpx

Doppinggyanú Nibali csapatában a Tour rajtja előtt – Frissítve!

Alacsony kortizolszintet mutatott a címvédő Vincenzo Nibali csapata, az Astana Team Tour de France sorának holland versenyzője, Lars Boom doppingtesztje.

Lars Boom (Fotó: Stefano Sirotti)

Lars Boom (Fotó: Stefano Sirotti)

Bár a mért érték a WADA és az UCI szabálykönyv alapján is belül van a megengedett határon, a kerékpársportban ennél szigorúbb egyezségek is vannak. A tisztább kerékpározásért létrejött egyes WorldTour istállókból álló kör, az MPCC saját szabályai szerint a teszteredmény következtében már nem állhatna rajthoz Boom kerékpárversenyen.

Az Astana is tagja ennek a szervezetnek, így normális esetben Boomot le kell húzni a rajtlistáról. Egyelőre nincs biztos információ arról, hogy ez megtörténik-e, becserélik-e a hollandot egy tartalékversenyzőre (jelenleg az UCI külön engedélyére lenne szükség Alessandro Vanotti indulásához) , extrém esetben még ez is megtörténhetne, hogy az Astana Team kilép az MPCC-ből, hogy Boom indulhasson.

Frissítés: Végül az utóbbi feltételezés igazolódott be, a kazah csapat menedzsere, Alexander Vinokurov bejelentette, hogy Lars Boom nagyon fontos segítője Nibalinak, nem engedhetik meg maguknak, hogy hiányozzon, az MPCC szabályzata pedig jogilag semmire nem kötelezi a csapatot.

A kazah gárda számára jelen pillanatban a dopping bárminemű árnyéka is végzetes lehet, hiszen idén tavasszal hajszálon múlt, hogy megtartatták profi első osztályú státuszukat a tavalyi doppingeseteik miatt. A Nemzetközi Szövetség akkori határozata szerint a legkisebb ilyen jellegű szabálytalanság után is újravizsgálhatják WorldTour-tagságukat.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo