fbpx

Casco Roadster-TC – stílus és funkcionalitás találkozása

A Casco legújabb Roadster-TC modellje többek közt modern kialakításával, illetve a mindennapi városi felhasználáshoz ajánlott hasznos kiegészítőivel tűnik ki a fejvédők tömegéből. A Roadster-TC formabontóan esztétikus városi fejvédő, különleges matt borítással és többféle egyedi színösszeállítással a stílusos megjelenés jegyében.

A Roadster-TC formabontóan esztétikus városi fejvédő, különleges matt borítással, többféle egyedi színösszeállítással...

A Roadster-TC formabontóan esztétikus városi fejvédő, különleges matt borítással, többféle egyedi színösszeállítással…

Ezt a legapróbb részletekig kidolgozott design-koncepciót egészíthetjük ki az opcionálisan beszerezhető optikailag elsőosztályú SPEEDmask panoráma-lencsével, amely a fejvédőt sportosabbá varázsolja, egyben a dioptriás szemüveg viselését is lehetővé teszi. A német sisakspecialista 2016-os Roadster-TC modellje egyértelműen a multifunkciós koncepciót tökéletesíti, így egyszerre alkalmas a mindennapi stílusos városi kerékpáros közlekedésre és sportolásra is. Használható téli fülvédővel felszerelve a mínuszokban, silddel, napszemüveggel, illetve a már említett SPEEDMask lencsével.
[divider scroll_text=”Roadster-TC: a stílus és a funkcionalitás találkozása”]

A városi használatra optimalizált formavilág és szellőzés...

A városi használatra optimalizált formavilág és szellőzés…

[divider scroll_text=”Roadster-TC: a stílus és a funkcionalitás találkozása”]
A Casco számos új technikai megoldást kínál kifejezetten az új Roadster-TC modellhez. Gyárlátogatásunk során fázisokat láthattunk a fejlesztés folyamatából, miként dolgozta ki a csapat a sokrétűséget biztosító legapróbb részleteket. Ilyen például a mellékelt sild és az opcionális SPEEDmask csereszabatossága, a téliesítés kérdése, a szellőzés optimalizálása, a pontos illeszkedés és rögzítés biztosítása – természetesen a sisak által biztosított védelem bárminemű kompromittálása nélkül.

Gyárlátogatásunk során végigvezettek minket a Roadster-TC fejlesztés fázisain a tanulmányrajzoktól a CAD-CAM tervezésen át a végső változatig...

Gyárlátogatásunk során végigvezettek minket a Roadster-TC fejlesztés fázisain a tanulmányrajzoktól a CAD-CAM tervezésen át a végső változatig…

A sisak szellőzése a Freshair Ventilation 2 rendszernek köszönhetően – az aerodinamika és a dizájn miatt alkalmazott kevés nyílás mellett is – kimondottan jónak mondható, rendesen átfúj rajta a menetszél. A városi közlekedésben különben sem a nyílások mérete/mennyisége a fontos, hanem hogy a menetszél bejusson, majd a meleg, nedves levegő képes legyen elpárologni. Az alumínium bogárháló és a lecsatolható sild alkalmazása pedig külön figyelmesség, kiváltképp a középkategóriás árfekvést figyelembe véve.

A sisak szellőzése a Freshair Ventilation 2 rendszernek köszönhetően - az aerodinamika és a dizájn miatt alkalmazott kevés nyílás mellett is - kimondottan jónak mondható...

A sisak szellőzése a Freshair Ventilation 2 rendszernek köszönhetően kimondottan jónak mondható…

...így néz ki a Roadster-TC fülmelegítővel.

…így néz ki a Roadster-TC fülmelegítővel.

Egyetlen negatívumként az egyébként csodálatos kényelmet nyújtó új magasságállító megoldást említeném. Habár számomra tökéletesnek bizonyult, a széles tartományban finom lépésekben mozgatható hagyományos Disc Fit Vario rendszerhez képest (lásd korábbi Casco sisak minitesztjeink!) a két állítási pont nem biztos, hogy minden esetben a kívánt helyzetet eredményezi. 2017-es fejlesztésnek javasolnám egy harmadik furat és kissé hosszabb pánt beiktatását – természetesen ugyanilyen párnázott, tarkót „simogató” kialakítással. A sisakot a kereskedésben úgyis felpróbáljuk, így hamar kiderül, hogy az olvasó érintett-e ebben a kérdésben.
[divider scroll_text=”Roadster-TC: a stílus és a funkcionalitás találkozása”]

Ideális városi használatra, stílusa kétségtelenül egyedi!

Ideális városi használatra, stílusa kétségtelenül egyedi!

A Roadster-TC természetesen a Casco sisakokat fémjelző egyéb tulajdonságokkal is fel lett vértezve, így fényvisszaverős cserélhető MyStyle zsinórt kap, a megerősített tarkórész teljes védelmet és extra stabilitást nyújt, a stílust pedig az érdekes kerekded forma mellett az élénk színvilág is erősíti. A sisak felülete matt, amely szerintünk eleganciát és funkcionalitást sugall. Továbbá a megerősített tarkórész a stabil illeszkedés mellett még fokozottabb biztonságot nyújt a bringások számára. Jó ha tudjuk: a német baleseti szakértők kimutatásai szerint a végzetes fejsérülések több mint 30%-a a fül mögötti tarkórészt éri!

A Roadster-TC modellt három méretben gyártják, így a legtöbb fejmérethez és fejformához passzol. Ráadásul még egy negyedik változat – az ifjú kerékpárosoknak szánt Young-Generation – is rendelkezésre áll további friss, fiatalos, élénk és igen látványos színekkel. A fiatalok számára a fokozott tarkóvédelem és a stílusos megjelenés együttes előtérbe helyezése szerintünk különösképpen fontos választási szempont.

[divider scroll_text=”Roadster-TC: a stílus és a funkcionalitás találkozása”]
A BikeMag minitesztek összefoglalójában általában ajánlást teszünk a felhasználásra. Az új Casco modell ezen a téren számos lehetőséget biztosít: SPEEDMask-kal felszerelve például dioptriás szemüveget viselhetünk alatta, így a dinamikus megjelenés mellett maximális periférialátást is élvezhetünk! Az egyéb hasznos kiegészítőknek köszönhetően a Roadster-TC egész évben hű társunk lehet – hagyományos kerékpáron, E-bike-on egyaránt. Mindezek tükrében a Roadster-TC tökéletes választás minden igényes városi kerékpárosnak, aki egy jellegzetes megjelenésű, kényelmes fejvédőt keres a mindennapokra, és aki örömét leli a kiegészítők nyújtotta lehetőségekben!

Ajánlott fogyasztói árak:

  • Roadster-TC: 27.900.-
  • Young Generation: 20.900.-
  • SPEEDmask: 14.900.-

A Casco sisakokat keresd jobb kerékpár-kereskedésekben!

casco_roadster_main

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo