fbpx

Bradley Wiggins és a kerékpársport a BBC szavazásán is diadalmaskodott

Ahogy várható volt, a sportújságírók döntését követően a BBC által alapított „Év Sportolója” díjat is a Tour de France győztese, Bradley Wiggins nyerte Nagy Britanniában.

A Team Sky 32 éves sztárja ezzel öt éven belül a harmadik kerékpáros (tavaly Mark Cavendish, 2008-ban Sir Chris Hoy nyert), akit ez a megtiszteltetés ért az Egyesült Királyságban, ami az elért eredmények mellet jelzi a sportág népszerűségét is hazájában. Ráadásul a Team Sky csapatfőnöke (és a válogatott szakmai igazgatója), Dave Brailsford, elnyerte az „Év edzője” címet is.

Wiggins a hétpróbázó olimpiai bajnoknőt, Jessica Ennist és a tenisz-sztárt, Andy Murray-t (ugyancsak olimpiai aranyérmes és 76 éve az első brit Grand Slam tornagyőztes a U.S. Open megnyerésével) előzte meg. A Tour-győztes kerékpáros a szavazatok több mint 30%-át gyűjtötte be, szemben Ennis 22,92- és Murray 14,17%-ával.

(A Team Sky színeiben Wiggins idén nem csak Tourt nyert, hanem félelmetes szezont produkált: Márciusban megnyerte a Párizs-Nizzát, majd a Romandiai Körversenyt, a Tour előtt a Criterium du Dauphiné-t (utóbbi három körversenyen az időfutamokat is nyerte). Majd következett a Tour de France, ráadásként pedig olimpiai bajnoki cím az országúti időfutamon.)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások