fbpx

Blazsó Marciék másodikok a 2. nap után Portugáliában!

Túl a második napon és az első valódi szakaszon a mountain bike-os Portugal Tour mezőnye. A hatnapos UCI S2 kategóriás versenyről a Mesterbike ILB Factory versenyzője, Blazsó Márton számol be, aki párjával ismét dobogóra állhatott és előrébb lépett a 2. helyre az összetettben:

Tegnap ott hagytam abba, hogy reménykedek, hogy ma én fogok szenvedni. Bejött!

Páros csapatban bringázni, úgy, hogy te vagy a gyengébb láncszem, számomra mentálisan könnyebb, de fizikailag nehezebb. Mindketten elég rutinosnak számítunk a fejenként huszon-akárhány év versenytapasztalattal, úgyhogy remekül össze tudtunk dolgozni! A mai etap 82 km és benne 2300 m szintkülönbség volt.

12795003_1267086109972797_1811527872357075065_o

Rajt után az első 20 elitből hamar kialakult egy élboly. Társamnak a bringán semmi komoly tünete nem volt, nem akadályozta a versenyben a tegnapi esés, Felfeléken kijött, hogy kicsit erősebb, a szeles részeken többnyire ő ment elöl, így kb. mindkettőnknek megfelelő volt a terhelés. Kb. 60 km-nél a két legerősebb páros (portugál és farancia) csapat akciózott, amire mi is felugrottunk. Többiek lemaradtak. Csak a legvégén az utolsó hosszú emelkedő alján volt még egy akció, amit én nem nagyon tudtam már lekövetni, Milton velem maradt, picivel előttem nyomta, ha befújna még a szél, akkor ne nagyon essen vissza a lendületem.  Pár másodperc hátrányban, de örömteli harmadik helyen értünk célba ismét, viszont előttünk teljesen más csapatok. Remélem holnap már jobbnak fogom érezni a lábaim és nem lesz semmi hiba a futamban!

12885847_1267629493251792_8336309103248531181_o

Az 1. szakasz eredménye:
1. José Silva / Mário Costa (NEW RACE FACTORY TEAM) 03:41:20.617
2. Remi Laffont / Steffen Thum (ROSE Vaujany fueled by ultraSPORTS) 03:41:22.107
3. Milton Ramos / Blazsó Márton (Primaflor-Orbea-Mesterbike ILB Factory) 03:41:41.367

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.
Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért, tovább lépve elfogadod a cookie-k használatát. Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.