fbpx

Blackburn Mammoth 2 fokozatú minipumpa

Nagy mennyiség vagy nagy nyomás, a Blackburn Mammoth minipumpával mindkettő megvalósítható, egy kapcsoló átváltásával könnyedén üzemmódot válhatunk. A HV (nagy mennyiség) módban egyszerre sok levegőt tudunk a gumiba fújni, ami MTB kerekek esetén hasznos, míg HP (nagy nyomás) módban az országútikat tudjuk felfújni. A gyártói adat szerint 8 bar a maximális nyomása.

A Blackburn Mammoth minipumpát kifejezetten MTB kerékpárokhoz tervezték, nagy kamraméretével gyorsan elérhető a kívánt nyomás. Kétféle üzemmódban használható, amik között a pumpa tetején található kapcsolóval tudunk váltani, a HV módban egyszerre sok levegőt fúj a pumpa, amivel a széles gumikat érdemes fújni, míg a HP módban magas nyomást tudunk elérni. A gyártói adat szerint 8 bar a pumpa maximális nyomása (a tesztünk eredményei lejjebb találhatók).

Auto és szingó/presta szelepekkel is kompatibilis a Blackburn Mammoth, mindkét szelepet stabilan tartja és nem kell ráfogni, viszont érdemes figyelni közben, hogy ne rángassuk nagyon a szelepet pumpálás közben (mint az össze nem tömlős minipumpánál). A tartósság jegyében a teljes pumpatest alumíniumból készült és a nevéhez mérten nem kicsi, 230 mm hossz és 210 gramm mért tömeg jellemzi. Jár hozzá dupla pántos vázkonzol, amivel kényelmesen magunkkal tudjuk vinni.

Teszt tapasztalatok:

– HP módban alacsony nyomáson könnyű vele pumpálni a kereket, HV módban nehéz, csak széles mtb gumit lehet.
– A tesztelt országúti minipumpák között HP módban átlag feletti mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 1,8 bart fújt.
– 2 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát HP módban (85 kg-s férfi esetén), de 3 barnál már nagyon nehéz volt összenyomni és tovább nem próbáltuk (mtb gumiba valószínűleg lehet többet vele fújni), HV módban nem sikerült összenyomni az országúti guminál 1 bar fölött, ilyenkor nagyon sok levegőt fúj.
– A fej stabilan tartotta a szelepet, de vigyázni kell, hogy ne rángassuk a szelepet.
– Nem melegedett érezhetően a pumpa.

Összegzés:

Kifejezetten MTB kerékpárokhoz tervezett minipumpa két üzemmóddal, választhatunk, hogy egyszerre sok levegőt szeretnénk fújni vagy nyomást szeretnénk elérni. A nagy méretű gumikat is gyorsan fel lehet fújni vele, a kis kamrás nagy nyomás módban is sok levegőt fúj, ezért tényleg csak MTB kerékpárokhoz ajánljuk maximum 3 bar nyomásig.

Ajánlott fogyasztói ár: 13 910 Ft
Még több jó minimpumpát a Bikepro.hu oldalán találsz.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo