fbpx

Benkó Barbi blogja: “életem legrosszabb versenye” Dél-Afrikában

Benkó Barbi élete legrosszabb versenyének titulálta a jövő heti világkupa-nyitány tesztversenyét, amire a vk-pályán, a dél-afrikai Pietermaritzburgban került sor szombaton. Persze azért emlékezzünk csak… még mindig jobb, mint ha el sem indulhatunk egy futamon… Barbi beszámolója Dél-Afrikából:

Túl vagyok a Világkupa tesztversenyén is. Sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztem, de annyi baj legyen, ha a tavalyi évből indulok ki, akkor ugyanez történt, majd rá egy hétre mégis dobogóra álltam a Világkupán, szóval hasonlóképp állok a dolgokhoz és remélem a hétvégén csak jobb lesz, mint egy éve.

Cascades Classics, Pietermaritzburg (RSA), 10.03.2012

Mindenesetre biztosan hasznos volt a hétvége, mert kaptam egy versenyterhelést, ami sajnos elmaradt múlt héten Portugáliában, érzem is hogy hiányzik. Ráadásul nem is akármilyen mezőny gyűlt össze, így tudom, mihez kell tartanom magam és még a pályát is leteszteltük élesben. Arról csak annyit, hogy jelentősen megváltozott tavalyhoz képest, szerintem sokkal durvább lett, meredek, kemény emelkedők és helyenként durva, nehéz szekciókkal tarkított lefelék jellemzik.

Nekem személy szerint nagyon tetszik, bár tény, hogy sok csonttörés történt már rajta, mert ha ezeken a részeken elesik az ember, akkor nem megüti magát, hanem szinte biztos törés, gondoljunk csak a közel másfél méteres ugratóra, ami szerintem már kicsit túlzás is, mert nem cross country biciklikhez van méretezve, még akkor is, ha be lehet adni.

Szóval számomra élvezetes a pálya, bár tény, hogy szombaton csak szenvedtem, már rajttól kezdve nem nagyon volt közöm a dolgokhoz, egyszerűen zéró erő volt bennem. Ez talán betudható annak, hogy hosszút utaztunk a verseny előtti nap és lényegesen több időt töltöttem edzéssel a pályán verseny előtt, mint kellett volna, de csak egy napunk volt, úgyhogy sok választás nem maradt. Plusz a 38 fok sem esett valószínűleg jól a szervezetemnek az otthoni hideg után.

Cascades Classics, Pietermaritzburg (RSA), 10.03.2012

A kerékpár legalább jól működött, ez fontos, mivel nem régen kaptam meg és nem tudtam sokat menni vele, hogy hozzászokjak, de eddig nagyon tetszik.  Végül a 12. helyen értem célba, 3. lettem U23-ban, ami nem tükrözi sem az erőnlétem, sem a képességeimet, de majd megmutatom máskor mit tudok, legalábbis remélem!:) Sajnos most csak egy ilyen rövid beszámolóval tudok jelentkezni, mert elég gyenge az internet elérhetőségem, de igyekszem jövő hét után is gyorshírt feltenni a Világkupa történéseiről.

Start otthoni idő szerint szombaton 15:30-kor, ami még nem 100%, mert a UCI bíró próbája ezt átrakni a korai sötétedés miatt, amit én maximálisan támogatok, mert nem szeretek délután versenyezni.:) Meglátjuk mi lesz, remélem ez változik! A szurkolásotokra természetesen számítok most is, és ha valakinek van kedve/ideje, a RedBull élőben közvetít minden futamot, részletek a weboldalukon. Nagyon-nagyon köszönöm a sok segítséget Erdélyi Eszternek és a BMC Dél-Afrikának, legjobbak vagytok! Illetve persze Apunak és Jannak is! Közben átköltöztem a csapatszállásra, úgyhogy a héten már a team-mel leszek. So, szombat 15:30!:)

Barbi naplója: http://benko.blogger.hu/

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo