fbpx

Világkupára hangolt az EuroOne a dél-afrikai hőségben

Három horvátországi és egy kanarái szigeteki edzőtábor után, hat hónappal a londoni olimpia előtt, elkezdődött a versenyszezon az EuroOne-Waberer’s válogatott versenyzői számára.

Parti András és Juhász Zsolt a hétvégén Dél-Afrikában debütált, már az új 2012-es, 29-es CUBE Elite Super HPC SLT elnevezésű kerékpárjukkal, C2-es minősítésű versenyen. A futamot ugyanazon a pályán rendezték, ahol egy hét múlva a szezon első világkupáját is rendezik majd, ennek köszönhetően már ezen a hétvégén világszínvonalú mezőny jött össze, ahol többek között a világranglista második Nino Schurter is rajthoz állt. A versenyen a papírforma beigazolódott, hiszen Schurter a mezőny legjobbjaként, az első helyen haladt át a célvonalon.

A dél-afrikai verseny rajtja

Az EOW versenyzők közül, Parti András a 31. helyen ért célba:

„Minden kezdet nehéz, tartja a mondás, de ez most különösen nehéz volt. Egy kőkemény világkupa pályán kezdtünk, nagyon komoly mezőnnyel…

A rajtom most sem sikerült a legjobban, de elsőre nem volt olyan rossz. Az első emelkedőkön elkezdtem előzgetni, de úgy éreztem, mindenki erőt akar demonstrálni. A harmadik körig aránylag rendben haladtam, de aztán egy köves szekciót át akartam ugrani és kicsit keresztben érkeztem le, egy nagy szisszenést halottam, majd éreztem, hogy elég lapos az első kerekem. Szerencsére nem volt messze a depó, addig még ellavíroztam a defektes kerékkel. A kerékcsere után viszont kissé lelassultam. Az utolsó két körre nagyon elfáradt a karom, alig bírtam fogni a kormányt, fékezni, vagy megnyomni a váltókart, ezért gyakorlatilag már csak a túlélésre mentem a végén. Sokakat vittek el hordágyon már a pályajárás alkalmával…

Végül a 31. helyen futottam be. Nem vagyok kimondottan elégedett, de „bemelegítésnek” jó volt a jövő heti világkupára!”

Parti András pályabejáráson

Juhász Zsolt a 47.helyet szerezte meg az abszolút mezőnyben:

„Nem vagyok megelégedve ezzel a kezdéssel. A mezőny végén értem célba, egy kör hátránnyal. Az első verseny sosem szokott jól esni, de ez most kifejezetten fájt. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, a pálya pedig iszonyat kemény volt, mindez 38 fokos égető hőségben. Egy hét múlva sem lesz könnyebb dolgunk, ugyanitt, ugyanezen a pályán lesz a világkupa is. Nagyon bízom egy jobb szereplésben, minden eddiginél többet edzettünk a csapattal a felkészülési időszak alatt.”

Juhász Zsolt, Parti András és az új twentyninerek

Folytatás egy hét múlva, ahol ismét a világ legjobbjaival versengenek profijaink, akkor már azonban UCI világkupán, még erősebb mezőnyben, rendkívül fontos londoni kvalifikációs pontokért.

Kövessétek figyelemmel a Pietermaritzburgi világkupa élő közvetítését, március 17-én, szombaton, az U23-asok versenyét 9.00-től, az Elit futamot pedig 14.00-tól, a www.redbull.com/bike vagy www.redbull.tv internetes oldalon!

Hajrá Magyarország, hajrá EuroOne-Waberer’s Pro MTB Team!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo